Bura u Fransukoj pred finale: Benzema zbog Dešana nije želio da dođe, odbio Makronov poziv

Aktuelni osvajač Zlatne lopte zbog povrede nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je njegova reprezentacija došla do finala

4025 pregleda 0 komentar(a)
Benzema, Foto: Reuters
Benzema, Foto: Reuters

Karim Benzema (34) ne želi da se vrati u francusku reprezentaciju dok je vodi trenutni stručni štab sa selektorom Didijeom Dešanom, tvrdi L'Equipe.

Aktuelni osvajač Zlatne lopte zbog povrede nije nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je njegova reprezentacija došla do finala u kojem će danas protiv Argentine braniti titulu.

Dva sata uoči finala Francuska - Argentina na Instagramu je napisao: "Vrijeme je, svi zajedno. Idemo, Francuska."

Iako je francuski napadač imao problema s kvadricepsom prije turnira, u međuvremenu je zaliječio povredu, te je postojala mogućnost nastupa protiv Argentine. Prije dva dana na Instagramu je objavio fotografiju s opisom: "Nisam zainteresovan".

Francuski mediji nagađaju da je Benzema na ovaj način poručio Dešanu da ne želi da igra u finalu.

Novinari su Dešana na nedavnoj konferenciji za medije pitali hoće li priključiti Benzemu ekipi, a on je rekao:

"Uh, radije ne bih odgovorio na to. Sljedeće pitanje."

Španski portal Libertad tvrdio je da Benzema ipak nije dobrovoljno napustio Katar, već ga je Dešan protjerao, pa je napadač ljut na selektora, jer je želio da ostane u krugu reprezentacije.

Prema njihovim informacijama, Benzema je po napuštanju tabora reprezentacije prošao samo trodnevnu terapiju kod klupskih doktora u Madridu, nakon čega je bio spreman.

L'Equipe je takođe objavio da da je atmosfera u kampu francuske reprezentacije postala bolja kada je Benzema otišao. S obzirom na to da Dešan nije makao Benzemu sa spiska, on bi trebalo da dobije medalju, bilo srebrnu ili zlatnu.

Francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao je Benzemu na finale, ali on je odbio da dođe predsjedničkim avionom u Katar.

Benzema je propustio Evropsko prvenstvo 2016. i Svjetsko prvenstvo 2018, kada je Francuska u finalu pobijedila Hrvatsku, zbog optužbe da je saigrača Valbuenu ucjenjivao snimcima seksa.

Benzema je odigrao 97 utakmica za francusku reprezentaciju, a postigao je 37 golova. On je 13 godina član Real Madrida. Ove sezone je odigrao 15 utakmica za španski klub i postigao je sedam pogodaka.

Bonus video: