Torino nemoćan u gradskom derbiju, pobjede Napolija i Rome

Juventus pobijedio sa 4:0...
54 pregleda 0 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2017. 20:52h

Ni ove sezone Torino nije prekinuo seriju o kojoj priča cijela Italija. Toro na pobjedu protiv Juventusa čeka 22 godine (od aprila 1995), a čekaće još, jer je aktuelni šampion bez problema slavio u gradskom derbiju.

Bilo je 4:0 pogocima Dibale (dvostruki strijelac), Pjanića i Aleksa Sandra, pa je "stara dama" stigla do šestog trijumfa u isto toliko mečeva.

Da "granata" nema šansi postalo je jasno već u 24. minutu kada je vezista Bazeli kod rezultata 1:0 dobio drugi žuti karton.

Šestu pobjedu je upisao i Napoli, iako je prvi put u sezoni u Seriji A pokazao mane. Napolitanci su savladali Spal u gostima sa 3:2, a tri boda im je donio Gulam sedam minuta prije kraja.

Alžirski lijevi bek je u 83. minutu namjestio loptu na slabiju desnu nogu i matirao čuvara mreže Spala Alfreda Gomisa.

Domaćin je poveo pogotkom Skjatarele u 13. minutu, ali je već u narednom napadu poravnao Insinje.

Kaljehon je u drugom poluvremenu režirao preokret, Spal je reagovao ui izjednačio golom Vivijanija iz slobodnog udarca, da bi Gulam spriječio iznenađenje...

Roma je tri meča Serije A u samo sedam dana odradila bez greške, a trener Euzebio di Franćesko umirio kritičare koji su ga okupirali nakon što je u drugom kolu nesrećno izgubio od Intera na svom terenu.

Poslije sigurnih pobjeda nad Veronom i Beneventon, "vučica" je sada snagu pokazala i protiv Udinezea - na "Olimpiku" je bilo 3:1, a pobjednik se znao već u prvom poluvremenu kada je domaćin i poveo sa 3:0.

Edin Džeko je nastavio golgetersku seriju, a onda se dva puta upisao Stefan El Šaravi u spektakularnih 45 minuta koje je navijačima priredio rimski tim.

Rimljani su u finišu promašili i penal (Dijego Peroti je pogodio stativu), a "zebre" su ublažile poraz pogotkom Danca Jensa Larsena.

Romi je ovo četvrti trijumf u Seriji A ove sezone - prije Udinezea, Beneventa i Verone je bila bolja i od Atalante u Bergamu.

"Žao mi je zbog gola koji smo primili, jer takav pad koncentracije u finišu nije smio da nam se dogodi. Zadovoljan sam i rezultatom i igrom", rekao je Di Franćesko i najavio još bolje partije:

"Kada ćemo gledati pravu Romu? Rano je reći, jer se u fudbalu sve mijenja u jednoj utakmici, ali idemo u pravcu koji želimo", dodao je Di Franćesko, koji je s Romom kao igrač osvojio Skudeto 2001. godine.

Rezultati

Juventus - Torino 4:0 (Dibala 16, 90+1, Pjanić 40, Aleks Sandro 57);

Spal - Napoli 2:3 (Skjatarela 13, Vivijani 78 - Insinje 14, Kaljehon 72, Gulam 83);

Roma - Udineze 3:1 (Džeko 12, El Šaravi 30, 45 - Larsen 90);

Nedjelja: Sampdorija - Milan (12.30), Kaljari - Kjevo, Krotone - Benevento, Inter - Đenova, Verona - Lacio (15), Sasuolo - Bolonja (18), Fiorentina - Atalanta (20.45).

Bonus video: