Svjetski mediji oduševljeni finalom: Bog postoji

Možda je najkreativniji bio katalonski „Sport”, koji je napisao „Bog postoji”, ali je na španskom napisao bog (dios) sa Mesijevom desetkom - D10S

7249 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Marca.com
Foto: Marca.com

Svi svjetski mediji su ispratili finale Mundijala u Kataru i u prvi plan guraju Lionela Mesija, koji je osvajanjem Zlatne boginje stekao i posljednju titulu da može da bude proglašen najboljim fudbalerom svih vremena.

Argentinci su u transu, a kolege sa svih krajeva planete kao da su se takmičile ko će osmisliti bolji naslov.

Možda je najkreativniji bio katalonski „Sport”, koji je napisao „Bog postoji”, ali je na španskom napisao bog (dios) sa Mesijevom desetkom - D10S.

Istu stvar je iskoristio i meksički „Onse” sa naslovom „Gloria a D10S” - „Slava bogu”.

Argentinski „Diario Ćako” je sa fotografijom Mesija napisao „Svijet pod tvojim nogama”.

Francuski mediji su različito tumačili poraz. „Parizijen” je napisao „Ponosni na naše plavce”, „Midi Libre” naslovio sa „Tako blizu, a tako daleko”, „Republik di sentr” je uz fotografiju Kilijana Mbapea stavio „Zvijezda je pala”, a „Eho” - „Lijepo, ali okrutno”.

Englezi su, kao i obično, držali svoju stranu. „San” je uz fotografiju Mesija stavio naslov „U ruci boga”, ali je u nadnaslovu napisao „Najbolje finale Svjetskog prvenstva... od 1966”, aludirajući na kontroverznu pobjedu Engleske nad Zapadnom Njemačkom (4:2) nakon produžetaka.

Tada je Džef Harst dao tri gola, uključujući i onaj fantomski, a sada ga je het-trikom dostigao Mbape.

Bonus video: