Kraj: Karim Benzema više neće igrati za Francusku

“Radio sam dobre stvari i griješio da bih bio gdje sam danas i ponosan sa na to. Ja sam napisao svoju priču, a naša je završena", naveo je Benzema na društvenim mrežama

16884 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Karim Benzema više neće igrati za Francusku.

Na dan 35. rođendana objavio je da završava karijeru u nacionalnom timu.

“Radio sam dobre stvari i griješio da bih bio gdje sam danas i ponosan sa na to. Ja sam napisao svoju priču, a naša je završena", naveo je Benzema na društvenim mrežama.

Zvanično najbolji fudbaler svijeta nije bio sa reprezentacijom Francuske u Kataru, jer se povrijedio dva dana pred početak Mundijala.

Međutim, ispostavilo se da nije samo povreda, od koje se oporavio na vrijeme, dovela do toga da napusti selekciju, već i njegov odnos sa selektorom Didijeom Dešanom.

Francuski mediji su pisali da as Reala nije dobrovoljno napustio Katar, već da ga je Dešan "protjerao", a da je prošao samo trodnevnu terapiju klupskih doktora, nakon čega je bio spreman da trenira i igra.

"L'Ekip" je objavio i da je atmosfera u kampu francuske reprezentacije postala bolja kada je Benzema otišao.

Benzema nije igrao pet godina za Francusku kod Dešana, zbog čuvene "afere Valbuena", i nakon što je optužen da je bio član grupe koja je ucjenjivala Matjea Valbuenu, njegovog saigrača iz reprezentacije, objavljivanjem video snimka eksplicitnog sadržaja.

Vratio se u selekciju 2021. godine i nastupao na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: