"L'ekip": Jovetić nikada nije bio prosječan igrač, i to smo brzo shvatili

"Jovetić je igrač vrhunskih tehničkih kvaliteta, koji je vrlo brzo razumio i prihvatio naše ideje. Dao je gol, igrao dobro, a veliki je prostor da napreduje u okviru našeg tima i da tim napreduje sa njim", kazao je Žardim
68 pregleda 6 komentar(a)
Jovetić, Foto: Asmonaco.com
Jovetić, Foto: Asmonaco.com
Ažurirano: 23.09.2017. 13:39h

"Stevan Jovetić nije imao karijeru kakva mu je predviđana 2009. godine, kada je blistao u dresu Fiorentine i kada je najavio da je evropski fudbal dobio novog bisera. Imao je više povreda, nego pobjeda, ali nikada nije postao prosječan igrač. I to su u Monaku prepoznali, a zatim i brzo shvatili", piše danas "L'ekip", analizirajući igru našeg reprezentativca u pobjedi nad Lilom 4:0.

Jovetić je sinoć postigao prvi gol u dresu novog kluba, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

"On je u prošlom kolu pokazao kakav je igrač, sa nekoliko izuzetnih poreza, a rijetko dobrim poznavanjem i čitanjem igre. Moguće da će još biti sumnji šta može Monako poslije odlaska Žermena i Mbapea, ali Žardim ima igrača koji će biti dobar, odličan partner Falkau", piše list.

Trener Monaka poznat je po tome što ne govori velike riječi, ali dovoljno je to što je rekao.

"Jovetić je igrač vrhunskih tehničkih kvaliteta, koji je vrlo brzo razumio i prihvatio naše ideje. Dao je gol, igrao dobro, a veliki je prostor da napreduje u okviru našeg tima i da tim napreduje sa njim", kazao je Žardim.

Jovetić se oglasio na društvenim mrežama.

"Velika pobjeda i prvi gol. Sada počinju pripreme za meč Lige šampiona", napisao je Jovetić.

Monako u utorak igra sa Portom kod kuće drugi meč u grupi G.

Na startu je igrao 1:1 sa Lajpcigom u gostima.

Bonus video: