Od Grandolija do krova svijeta: Bez razočaranja je nemoguće da se dođe do uspjeha

Podsjetio je da je njegov put počeo u Grandoliju, malom klubu iz Rosarija, a da je u Kataru došla kulminacija njegove karijere

16339 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Leo Mesi je poslao poruku Argentincima 48 sati nakon osvajanja titule prvaka svijeta, a uoči proslave u Buenos Ajresu.

Podsjetio je da je njegov put počeo u Grandoliju, malom klubu iz Rosarija, a da je u Kataru došla kulminacija njegove karijere.

„Od Grandolija do Svjetskog prvenstva u Kataru prošlo je skoro 30 godina. Prošlo je skoro tri decenije u kojima mi je lopta donijela mnogo radosti, ali i tuge. Uvijek sam imao san da budem svjetski šampion i nisam nikada želio da prestanem da pokušavam, čak i znajući da se to možda nikada neće dogoditi.

Ova titula koju smo osvojili je i za sve one koji to nisu ostvarili na prethodnim svjetskim prvenstvima koja smo igrali, kao 2014. u Brazilu, gdje su svi to zaslužili jer su se borili do finala, vrijedno radili i toliko željeli, kao i ja... I zaslužili smo to čak i u tom prokletom finalu.

Takođe, ova titula je i od Dijega koji nas je ohrabrio sa neba. I od svih onih koji su uvek finansirali reprezentaciju ne gledajući toliko na rezultat, već na želju koju smo uvijek ulagali, i kada nije išlo kako smo željeli.

I naravno, ovo je titula ove sjajne grupe i stručnog štaba i svih ljudi iz reprezentacije koji anonimno rade danonoćno da nam olakšaju.

Mesi
foto: Printscreen

Mnogo puta je neuspjeh dio puta i učenja, a bez razočaranja je nemoguće da se dođe do uspjeha.

Hvala vam puno od srca! Idemo Argentina!!!", poručio je Mesi.

Bonus video: