Na meti tamnoputi igrači: Francuska fudbalska federacija osudila rasističke poruke

"Poslije finala Svjetskog prvenstva, nekoliko igrača reprezentacije Francuske bilo je udaru rasističkih i mrziteljskih komentara na društvenim mrežama. FFF ih osuđuje i podnijeće tužbu protiv njihovih autora", stoji u saopštenju FFF

21372 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Francuska fudbalska federacija (FFF) osudila je danas objavljivanje "rasističkih i mrziteljskih" poruka na društvenim mrežama prema igračima Francuske poslije finala Svjetskog prvenstva, najvaljujući da namjerava da "podnese tužbu".

"Poslije finala Svjetskog prvenstva, nekoliko igrača reprezentacije Francuske bilo je udaru rasističkih i mrziteljskih komentara na društvenim mrežama. FFF ih osuđuje i podnijeće tužbu protiv njihovih autora", stoji u saopštenju FFF.

Francuska je u finalu poslije penala poražena od Argentine, a nekoliko igrača se našlo na meti uvreda na društvenim mrežama, kao što su Kingsli Koman i Orelijen Čuameni, koji nisu realizovali penale.

Ove poruke mržnje su već osudili mnogi političari, prije saopštenja FFF-a.

Socijalistička partija pozvala je jutros FFF da "prekine ćutanje".

"Puna podrška Komanu, Čuameniju, Kolo Muaniju, Lorisu. Još čekamo reakciju FFF, koja je već ćutala o rasističkim uvredama koje je Mbape pretrpio tokom Eura 2021", stoji u saopštenju Socijalističke partije.

Ministarka za ravnopravnost žena i muškaraca i različitosti Izabel Rim takođe je izrazila svoj bijes.

"To je nepodnošljivo. Najoštrije osuđujem ove komentare", napisala je ona na Tviteru.

Bonus video: