Da li su Italijani konačno "pronašli" novu zvijezdu: Ima 14 godina i igra za Milan

Zove se Franćesko Kamarda, igra za mlađe selekcije Milana, a porede ga sa Halandom, ili, zbog godina, sa njemačkim vunderkindom Jusufom Mukokom, 18-godišnjakom iz Borusije Dortmund

6414 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Italija odavno traži fudbalsku zvijezdu, igrača koji bi mogao da bude pandan novim asovima – Mbapeu, Halandu, Vinisijusu... pa i legendama poput Mesija i Ronalda.

Odavno “azuri” nema kalibar Del Pjera, Totija, Pirla, Maldinija, Bađa...

I trude se da ga nađu, pa su najavili da bi ti mogao da bude jedan 14-godišnjak.

Zove se Franćesko Kamarda, igra za mlađe selekcije Milana, a porede ga sa Halandom, ili, zbog godina, sa njemačkim vunderkindom Jusufom Mukokom, 18-godišnjakom iz Borusije Dortmund.

“Legenda kaže” da je prošle godine, kada je igrao u svojoj generaciji, Franćeko postigao 485 golova na 89 mečeva!

Za U 15 selekciju “rosonera” minule sezone je upisao 22 pogotka na 25 utakmica, uključujući i pobjedonosni protiv Fiorentine u finalu pionirskog šampionata (1:0).

Istovremeno je igrao i za godinu stariji tim i na osam mečeva se upisao 11 puta.

Od septembra trenira i sa omladinskim (U 19) timom, dakle sa četiri ili pet godina starijim igračima, koje vodi nekadašnji prvotimac Milana Injasio Abate.

“To nije preveliki zalogaj za njega”, kazao je Abate, koji mu je ukazao šansu i da debituje za omladince u duelu sa seniorima iz amaterskog kluba Solbiateze (peta liga), a Kamarda je igrajući protiv odraslih ljudi postigao dva gola u pobjedi 4:2.

Italijanski mediji pišu da se ugleda na Zlatana Ibrahimovića, te da je, poput velikog Šveđanina, u trening rutinu ubacio i vježbe kik-boksa i tekvondoa.

Već ima sponzorski ugovor sa Adidasom...

Trebalo bi zapamtiti ovo ima – Franćesko Kamarda, moguće da neće proći mnogo vremena da debituje u Seriji A.

Bonus video: