U Engleskoj samo finalisti na poštedi

Siti i Liverpul se sastaju na "Etihadu" od 21 sat

2481 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Derbi osmine finala Liga kupa Engleske igra se večeras - Mančester siti dočekuje Liverpul (21).

U oba tabora, a u pitanju su posljednjih godina dvije najuspješnije ekipe na Ostrvu, sa dozom gorčine očekuju veliki derbi.

Kod "građana" je nezadovoljstvo veće, Hulijan Alvares još nije stigao ni da proslavi Zlatnu boginju osvojenu u Kataru, gdje je na Mundijalu igralo čak 16 fudbalera Sitija...

"Ne znam ko su ti veliki umovi koji su tako skrojili kalendar. Ja uopšte nisam imao vremena za uvid u stanje igrača nakon Mundijala, samo tri dana ranije imao sam svega četiri, pet prvotimaca na treningu", nezadovoljan je bio Pep Gvardiola.

Liverpul je od velikih klubova koji je na Mundijalu imao najmanje fudbalera, svega sedam, ali su Virdžil van Dajk, golman Alison i Džordan Henderson potrošili dosta energije i emocija u Kataru, dok je Francuz Konate igrao u finalu i neće biti na raspolaganju treneru Jirgenu Klopu u prazničnim utakmicama.

A koliko su treneri u teškom kalendaru igranja u Engleskoj na mukama, potvrđuje primjer Erika ten Haga.

Trener Mančester junajteda je u Katar poslao 15 prvotimaca, a "đavoli" su još sinoć, samo dva dana nakon finala Mundijala morali da utakmicu osmine finala Liga kupa igraju sa Barnlijem.

Ten Hag je u oporavku, optimalnom spavanju i ishrani igrača morao da konsultuje stručnjake iz ekipa koje nastupaju u biciklističkoj trci “Tur D’Frans”.

Dva igrača “đavola” igrala su u finalu Mundijala, a Argentina Lisandra Martinesa je penalima slavila nad Fancuskom Rafaela Varana.

Samo njih dvojica, uz Dioga Dalota koji se povrijedio u dresu Portugala, nisu bili u zapisniku holandskog trenera.

Bonus video: