Interov golman završio sa Kamerunom

"Moje kamerunsko srce će nastaviti da kuca gdje god da odem", istakao je Onana

3289 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svađa sa selektorom Rigoberom Songom i predsjednikom Fudbalskog saveza Samuelom Etoom učinila je da golman Andre Onana kaže zbogom reprezentaciji Kameruna.

Čuvar mreže Intera, koji u aprilu puni 27 godina, bio je u timu na Mundijalu, branio u prvom meču protiv Švajcarske, a onda - nestao.

Navodno se Songu, ali i jednom dijelu ekipe, ne dopada njegov golmanski stil i želja da, poput Edersona iz Mančester sitija ili Manuela Nojera u Bajernu, počinje akcije svog tima.

Šta se stvarno dogodilo u Kataru ostaće tajna, ali Onana je dvadesetak dana kasnije preko društvenih mreža objavio da se povukao iz nacionalnog tima.

"Igrači dolaze i odlaze, imena su prolazna, ali Kamerun je iznad svih. Kamerun je vječan, kao što je i moja ljubav prema nacionalnom timu i našim ljudima koji su nam uvijek bili podrška", napisao je Onana i dodao:

"Moja osjećanja se nikad neće promijeniti, moje kamerunsko srce će nastaviti da kuca gdje god da odem", istakao je Onana.

Fudbalski savez Kameruna je nakon meča sa Švajcarcima na SP, te u susret duelu sa Srbijom u grupi, objavio da je Onana suspendovan zbog nediscipline.

"Da li će ostati sa nama u Kataru zavisi samo od njega", kazao je tada selektor Song.

Nekoliko dana kasnije Onana je napustio Katar.

Bonus video: