Poljski sudija odgovorio Francuzima: Ovu fotografiju ne pokazujete

Uprkos svemu Francuzi ne žele da se pomire sa porazom u finalu Svjetskog prvenstva, te su odlučili da organizuju peticiju da se ponovi utakmica protiv Argentine

7768 pregleda 10 komentar(a)
Šimon Marčinjak i Kilijan Mbape, Foto: Reuters
Šimon Marčinjak i Kilijan Mbape, Foto: Reuters

Poljski sudija Šimon Marčinjak (41), zapaženi akter finalnog meča Svjetskog prvenstva, odgovorio je na kritike iz Francuske da je oštetio njihovu reprezentaciju.

Francuski mediji, ugledni "L'ekip" prvo, tvrdi da je Mesijev gol za 3:2 morao da bude poništen, jer su tokom akcije, a prije pogotka, argentinski vezni igrači utrčali na teren.

Marčinjak je nakon povratka u domovinu održao konferenciju za medije na kojoj je komentarisao francuske navode i u jednom trenutku izvadio svoj mobilni telefon i pokazao fotografiju na kojoj se vidi da su i francuski rezervni igrači bili u terenu kada je Mbape davao gol za 3:3.

"Francuzi ne pominju ovu fotografiju", rekao je poljski sudija, objašnjavajući da su tokom izvođenja penala iz koga je Mbape postigao izjednačujući gol, čak sedmorica igrača Francuske s klupe za rezerve bila u terenu.

Objasnio je i zašto nije dosudio jedanaesterac nad Tiramom u 87. minutu, već je pokazao na simuliranje.

"Sugerisali su mi iz VAR sobe da postoji prekršaj i jedanaesterac, ali su odmah krenuli da gledaju sve iz raznih uglova. Kada su sve sagledali vidjeli su da je bilo simuliranje i da sam donio ispravnu odluku", rekao je Marčinjak.

Uprkos svemu Francuzi ne žele da se pomire sa porazom u finalu Svjetskog prvenstva, te su odlučili da organizuju peticiju da se ponovi utakmica protiv Argentine.

Naime, oni smatraju da su sudijske greške tokom cijele utakmice bile na njihovu štetu, te je njihova peticija već skupila preko 200.000 potpisa.

Marčinjak je, međutim, sa vrha dobio pohvale.

Odmah nakon finala Pjerluđi Kolina, legendarni italijanski sudija, a sada šef FIFA sudijske komisije, pohvalio je Poljaka.

"Bio je jači od tehnologije. Na terenu je donosio odluke koje su bile nevjerovatno tačne i dobre", rekao je Kolina.

Legendarni engleski sudija Hauard Veb je rekao da je to bila najveća sudijska izvedba u istoriji Svjetskih prvenstava.

Bonus video: