Vaha o Marokancima: Ne mogu da im oprostim, oduzeli su mi ponos

"Riječi koje je izgovorio selektor Marokanaca ne mogu da isperu gorčinu, niti da učine da zaboravim i oprostim", rekao je Vahid Halilhodžić

7323 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Maroko je najveća senzacija Mundijala u Kataru, postao je prva afrička selekcija koja je stigla do polufinala, oduševio je kvalitetom, borbenošću, taktičkim mogućnostima...

"Lavovi Atlasa" su pokazali da mogu da se nose sa Hrvatskom (remizirali su u grupi, potom su "vatreni" bili bolji u duelu za treće mjesto), da nadigraju Belgiju, da eliminišu Španiju i Portugal.

Sve je u Kataru za Marokance bilo fantastično, a kasnije je selektor Vahid Regragi podvukao da velike zasluge za ovaj nastup ima Vahild Halilhodžić.

"Veliko hvala Vahidu. Napravio je vrhunski posao i stvorio ovu grupu igrača koja nas je predstavljala u Kataru. Ja sam donio svoj mentalitet, ali je kostur ekipe ostao Vahin", rekao je Regragi.

Popularni Vaha je vodio Maroko kroz kvalifikacije, odveo ga u velikom stilu na Mundijal, a onda je smijenjen jer je zbog svađe sa Hakimom Ziješom tamošnja javnost stala na stranu - fudbalera.

I nisu nekadašnjem golgeteru mostarskog Veleža i francuskog Nanta puno značile Regragijeve riječi.

"Zovu me novinari iz Maroka, iz regiona... Ali, teško mi je bilo šta da kažem na tu temu. Riječi koje je izgovorio selektor Marokanaca ne mogu da isperu gorčinu, niti da učine da zaboravim i oprostim. To je trebalo da bude moj oproštaj od trenerske karijere", rekao je Halilhodžić za hrvatski Tportal.

Halilhodžić je vodio Maroko od avgusta 2019. do avgusta ove godine i u 30 mečeva na klupi je upisao 20 pobjeda, sedam remija i tri poraza.

U kvalifikacijama za Mundijal je otpisao Ziješa koji je, po Vahinim riječima, nekoliko puta odbio da uđe na teren s klupe, ali i da trenira.

"Dok sam selektor, on neće igrati za reprezentaciju. Ne, ne bih ga zvao pa sve da je Lionel Mesi", govorio je Halilhodžić.

Bonus video: