Fudbal nije isti bez Riberija, Tevesa, Kejhila, Pikea...

Kraj je kalendarske ali i godine u kojoj su mnogi fubalski virtuozi odlučili da "kopačke okače o klin"

17176 pregleda 0 komentar(a)
Povrede jače od želje fudbalskog virtuoza, Foto: Reuters
Povrede jače od želje fudbalskog virtuoza, Foto: Reuters

Kraj je kalendarske ali i godine u kojoj su mnogi fubalski virtuozi odlučili da "kopačke okače o klin".

Jedan do njih je i Frank Riberi, sjajni Francuz koji je karijeru završio sa pravom smatravši da je pokraden za Zlatnu loptu. Najveći pečat ostvario je u Bajernu, za koji je u 12 sezona osvojio 24 trofeja. On se oprostio zbog bolova u koljenu.

Za razliku od njega trofejni kapiten Barselone Đerard Pike nije se oprostio zbog povreda već obećanja - "Onog momenta kada osjetim da nisam dovoljno dobar za prvi tim Barse, odlazim iz fudbala"!

Rečeno učinjeno!

Ni Karlosa Tevesa zaljubljenici u najpopularniju igru neće više gledati, trofejni Argentinac se oprostio u maju u dresu Boke juniors, a 38-godišnji napadač osvajao je titule sa Mančester junajtedom, Mančester sitijem i Juventusom. Tokom igranja u Kini, bio je najplaćeniji fudbaler na svijetu.

I još jedan popularni argentinsi napadač je rekao zbogom - Gonsalo Iguain. On je bio izuzetno efikasan u Realu, Napoliju i Juventusu, aline i u Milanu i Čelsiju. Karijeru je završio u Bekamovom Interu Majami

Snove je igrama u nacionalniom dresu na velikom prvenstvu ostvario i Goran Pandev, najstariji autor gola na evropskim prvenstvima. Reprezentativac Sjeverne Makedonije je zvjezdanu godinu imao 2010, kada je u Murinjovom Interu osvojio sva tri trofeja!

I najbolji igrač Srbije 2011. godine neće više igarti - Aleksandar Kolarov je jedan do riejtkih igrača koji je nastupao za oba rimska velikana a titule je osvajao u Mančester sitiju i Interu.

Završio je i Andrea Ranokija, i to nakon loma noge u 34. godini, jer nije želio da iščekuje ishod oporavka.

Arda Turan, Džek Vilšir, Rodrigo Palasio, Džon Obi Mikel, Kvadvo Asamoa... brojni su igrači završili karijeru, ali je najspecifičniji slučaj Garija Kejhila - prvak Evrope sa Čelsijem i polufinalista Mundijala u Rusiji, uspio je da Bornmutu donese status premijerligaša, ali oni su potom odbili da mu produže ugovor i oprostio se sa 37 godina.

Bonus video: