Konte: Sve je ovo novo, vjerovatno ću probati bez igrača s Mundijala a bilo ih 12 u Kataru

Trener fudbalera Totenhema Antonio Konte rekao je da razmišlja da meč protiv Brentforda igraju samo fudbaleri koji nisu išli na Svjetsko prvenstvo

4992 pregleda 0 komentar(a)
Četiri nedjelje rada bez 12 najboljih novina je i za iskusnog Italiajna, Foto: Reuters
Četiri nedjelje rada bez 12 najboljih novina je i za iskusnog Italiajna, Foto: Reuters

Trener fudbalera Totenhema Antonio Konte rekao je da razmišlja da meč protiv Brentforda igraju samo fudbaleri koji nisu išli na Svjetsko prvenstvo u Katar, pošto se trenutno nalaze u boljoj kondiciji.

"Nisam baš srećan. Sa jedne strane ste srećni, jer za Totenhem imati 12 igrača na Svjetskom prvenstvu znači da smo na pravom putu da budemo konkurentni i da pokušamo nešto da osvojimo. Ali normalno je da kada imate toliko igrača koji igraju takav turnir, pogotovo tokom sezone, da sada nije lako jer fizička sprema nije na nivou", rekao je Konte, prenio je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Premijer liga se nastavlja u ponedjeljak samo osam dana nakon finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Totenhem će na "boksing dej" gostovati ekipi Brentforda, u utakmici 17. kola Premijer lige.

Posle 15 odigranih utakmica Totenhem je četvrti na tabeli sa 29 bodova, dok je Brentford 10. sa 19 bodova.

Konte je dodao da nije moguće igračima dati duži odmor, kao i da su fudbaleri koji su ostali u Londonu za četiri nedjelje dosta napredovali.

"Puno smo radili na taktičkom i fizičkom planu. Sada su na nivou koji je bolji od igrača koji su igrali Svjetsko prvenstvo. Iz tog razloga mislim da moram da donesem najbolju odluku za meč protiv Brentforda. Sa jedne strane imam igrače sa kojima sam četiri nedjelje dobro radio, a sa druge strane imam igrače koji su radili na Svjetskom prvenstvu i trenutno nisu potpuno spremni", istakao je on.

Zbog žutih kartona meč će propustiti Rodrigo Bentankur, brazilski napadač Rišarlison zbog povrede je van terena mjesec dana, a problem sa tetivom ponovo ima Lukas Moura.

"Mnogo se borim da pronađem rješenje. Teška je situacija, jer imamo dobrog igrača u ekipi, kakav je Moura, ali nikad nije spreman. Kao da ga nemate. Šteta jer govorimo o dobrom igraču, dobrom momku, ali on se jako bori da riješi problem. Ne znam šta će se sa njim dešavati u budućnosti", zaključio je Konte.

Gradski derbi između Brentforda i Totenhema igra se u ponedjeljak od 13.30

Bonus video: