Preminuo bivši fudbaler Fabijan O'Nil

O'Nil je igrao za Nasional, Kaljari, Juventus i Peruđu

6606 pregleda 1 komentar(a)
Fabijan O'Nil, Foto: Printscreen YouTube
Fabijan O'Nil, Foto: Printscreen YouTube

Nekadašnji fudbaler Nasionala, Kaljarija, Juventusa i Peruđe Fabijan O'Nil preminuo je danas u 50. godini.

On je ranije danas primljen u bolnicu zbog unutrašnjeg krvarenja izazvanog dugogodišnjom bolešću jetre sa kojom se borio od 2016. godine.

Fudbalsku karijeru O’Nil je počeo u urugvajskom Nasionalu, iz kog je 1996. prešao u Kaljari. Tokom četiri godine odigrao je više od 120 utakmica za klub sa Sardinije, a poslije neuspjele epizode u Juventusu, nije se snašao u Peruđi.

Ostaće, između ostalog, upamćen i po tome što je sav novac, 14 miliona dolara, potrošio, kako je sam tvrdio na „spore konje i brze žene“.

„Kada sam potpisao za Juventus od idola ekipe pretvorio sam se u najgoreg igrača, jer su oko mene bili fenomeni kao što je Zidan. Samo zbog njega sada navijam za Real. Siromašan sam, ali opet sam srećan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto da jedemo. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat. Moja je krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale da me promijene. Niko nije mogao da me promijeni. Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene“, pričao je godinama kasnije.

Bonus video: