Klop o Belingemu: Izuzetan igrač

"Ako ga pomenete nekome ko nema pojma o fudbalu ili nije gledao fudbal neko vrijeme i pitate ga koliko godina ima Džud Belingem, mislim da niko ne bi bio ni blizu da pogodi", kazao je Klop

2407 pregleda 0 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

Menadžer Liverpula Jirgen Klop opisao je engleskog vezistu Džuda Belingema kao "izuzetnog", ali nije želio da licitira koliko novca "vrijedi" igrač Borusije Dortmund.

"Ne volim da govorim o novcu kad pričam o igraču poput njega. Svi mogu da vide da je izuzetan", rekao je Klop, prenose britanski mediji.

Ovaj 19-godišnji fudbaler Borusije Dortmund bio je dio reprezentacije Engleske koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru stigla do četvrtfinala. On je u više navrata povezivan sa Liverpulom i Real Madridom.

"Ako ga pomenete nekome ko nema pojma o fudbalu ili nije gledao fudbal neko vrijeme i pitate ga koliko godina ima Džud Belingem, mislim da niko ne bi bio ni blizu da pogodi. Rekli bi 28 ili 29, jer igra tako zrelo. Igrao je sjajno na Svjetskom prvenstvu. Apsolutno sjajno. Uz sve stvari koje ima i stvari koje može da poboljša, da bih ga opisao, rekao bih da je stvari koje može da uradi teško naučiti, a stvari koje može da poboljša se lako nauče. Dakle, da, on je zaista dobar igrač", dodao je trener Liverpula.

Klop je naveo da su svi i prije Svetskog prvenstva u Kataru znali da je Belingem dobar igrač, ali je istakao da ne zna šta to znači kada je u pitanju novac.

"Ako želimo da mu učinimo uslugu, stvarno mislim da ne bi trebalo da previše pričamo o novcu. Ne postavljajte takve prepreke u njegovom razvoju", rekao je Klop.

Liverpul je, pred nastavak takmičenja u Premijer ligi, šesti na tabeli sa sedam bodova zaostatka za četvoroplasiranim Totenhemom, sa utakmicom manje.

Ekipa Jirgena Klopa će prvi meč poslije pauze odigrati danas kada će gostovati Aston Vili.

Bonus video: