Rudar u krizi - sad gubi i kod kuće

Golom Borisa Došljaka u 87. minutu Iskra ostvarila veliku pobjedu u Pljevljima i produbila krizu Rudara
0 komentar(a)
Budućnost - Iskra, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Iskra, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2017. 17:46h

Rudar je izgubio sve tri utakmice koje je igrao gostima, do ovog kola koliko-toliko su ga držale pobjede na domaćem terenu (tri).

Pljevljaci, međutim, sada gube i kod kuće - velika tri boda na sjeveru osvojila je Iskra, koja je pobjegla iz opasne zone i dodatno produbila krizu tima Radisava Dragićevića na startu sezone.

Veliki igrački remont ljetos su napravili Pljevljaci, sa ciljem da se vrate u vrh domaćeg fudbala. Nakon samo osam kola, daleko su od vrha, a revanš osmine finala Kupa protiv Sutjeske u Nikšiću (utorak) već sada je njihova utakmica sezone.

"Moramo da zaboravimo ovaj meč i što prije se okrenemo revanšu Kupa. Imamo obavezu da odigramo bolje i plasiramo se u narednu rundu", kazao je defanzivac Pljevljaka, Stevan Reljić.

Pljevljaci su bolje počeli meč, imali su pokušaj Bošnjaka na startu, a u 33. minutu i dobru priliku preko Milivoja Mrdaka, koji je glavom sa samo nekoliko metara promašio gol.

Gosti su kako je odmicao meč sve više uspostaljali terensku ravnotežu, prijetili iz kontranapada i činili domaćina sve nervoznijim.

Mnogo su griješili domaći fudbaleri u finišu, kada su ulaskom Đalovića bacili sve karte na napad. Imali su i nekoliko opasnih pokušaja, ali su bili previše ranjivi pozadi.

U 87. minutu odbrani domaćih pobjegao je Boris Došljak - golman Rudara Agović je krenuo na njega, pa stao, a nakon smušenosti defanzivaca Pljevljaka u šesnaesrcu lopta se našla u mreži za veliko slavlje Danilovgrađana.

"Konačno nam se isplatila naša igra. Nije bilo lako igrati protiv Rudara, ali čekali smo svoju šansu i iskoristili je na kraju", kazao je trener Iskre Jovan Stanković.

Nisu Pljevljaci imali sreće ni sa sudijama, utisak je da je u 77. minutu poništen regularan gol Stojanova, koji nije bio o ofsajdu kada je glavom ubacio loptu u mrežu.

Bonus video: