Crnogorac - najbolji "domaći" golgeter na svijetu: Ni Mbape ni Levandovski ne mogu da svrgnu Kopitovića

Međunarodni institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) izračunao je da je Boris Kopitović trenutno prvi golgeter u prvenstvima svih zemalja članicama FIFA

18549 pregleda 19 komentar(a)
Boris Kopitović, Foto: Tampines Rovers
Boris Kopitović, Foto: Tampines Rovers

Ako Kilijan Mbape u srijedu protiv Strazbura ne postigne četiri gola za PSŽ, najbolji strijelac na svijetu u nacionalnim ligama u 2022. godini biće jedan Crnogorac.

Međunarodni institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) izračunao je da je Boris Kopitović trenutno prvi golgeter u prvenstvima svih zemalja članicama FIFA.

Kopitović, napadač Tampines Roversa, postigao je 35 golova u šampionatu Singapura, tako da je, ukupno gledano, a ne računajući jačinu takmičenja, najbolji strijelac na "domaćoj" sceni.

Iza Kopitovića su Argentinac Herman Kano, napadač brazilskog Fluminensea, i Japanac Kodai Tanaka, koji, takođe, igra u Singapuru, u ekipi Albireks Nigata, sa po 33 gola.

Četvrti na toj listi je Irac Garban Kolan (Kašmir, Novi Zeland) sa 32, pa Kilijan Mbape (PSŽ), Argentinac Nikolas Ibanjes (Pačuka, Meksiko) sa po 31, te Robert Levandovski (Bajern/Barselona) sa 29.

Kopitović (27) je u Singapur otišao 2020. godine, nakon što je u CFL igrao u Petrovcu, OFK Titogradu i Komu.

Na 63 meča u dresu Tampines Roversa za dvije sezone je postigao 60 golova.

Bonus video: