"L'Ekip": Asensio ispred Alija, Mbapea i Dembelea

Na listi od 50 fudbalera najviše je Njemaca (osam), a šestorica ih je u prvih 25
0 komentar(a)
asensio, Foto: Reuters
asensio, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.09.2017. 16:23h

Priznati francuski sportski dnevnik "L'Ekip" proglasio je asa Reala Marka Asensija za najboljeg mladog igrača na planeti.

Birano je 50 igrača do 21 godinu, a poslije veziste aktuelnog prvaka Španije i Evrope je Dele Ali iz Totenhema.

Tek nakon njih dvojice slijede francuske nade - Kilijan Mbape, koji je ljetos iz Monaka pojačao Pari Sen Žermen, pa Usman Dembele, nova akvizicija Barselone.

U najboljih 10 su još golman Milana Đanluđi Donaruma, tandem Mančester sitija Gabrijel Žezus - Leroj Sane, Kingsli Koman iz Bajerna, napadač Mančester junajteda Markus Rašford i njemački reprezentativac Timo Verner iz Lajpciga.

Na listi od 50 fudbalera najviše je Njemaca (osam). Pored Vernera i Sanea, iz Njemačke su tu su još Julijan Brant, Džonatan Tah, Benjamin Henrihs, Kai Haverc (Bajer Leverkuzen), Mahmud Daud (Borusija Dortmund) i Nadijem Amiri (Hofenhajm).

Sedmorica dolaze iz Francuske: Pored Mbapea, Dembelea i Komana, na listi su i Musa Dembele (Seltik), Alban Lafon (Tuluz), te braća Teo i Lukas Ernandes, članovi Reala odnosno Atletika iz Madrida.

Pored Asensija, u najboljih 50 mladih igrača su samo još četvorica igrača iz Španije. U pitanju su Dani Sebaljos, Hesus Valjeho (Real Madrid), Karlos Soler (Valensija) i Mikel Ojarzabal (Sosijedad).

Od italijanskih talenata, osim Donarume, "L'Ekip" je na listu uvrstio i Lorenca Pelegrinija (Roma) i Milanov Manuel Lokateli.

Bonus video: