Dečić odolio i lideru: Sutjeska nije uspjela da se nametne u Tuzima

Sutjeska je jedina ekipa u ligi bez poraza nakon osam kola, ali veliki derbi protiv Budućnosti narednog vikenda dočekuje sa bodom prednosti, a ne tri, kao što je do danas bio slučaj
0 komentar(a)
Dečić - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Dečić - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2017. 16:25h

Sutjeska nije osvojila Tuzi, nije uspjela ni da se nametne na terenu, da napravi pritisak, da stvori pravu šansu - Dečić je u duelu sa liderom sasvim zasluženo osvojio bod (0:0).

Nije lako igrati u Tuzima, prije 14 dana u to se uvjerila Budućnosti, danas se uvjerila i Sutjeska. Oba meča završena su bez golova.

Borbeni do fanatizma, izabranici Mirka Marića velikim zalaganjem nadoknađuju sve igračke limite, makar na domaćem terenu. A kada je tako, onda se i ne vidi velika razlika između prvoplasiranog i posljednjeplasiranog tima na tabeli.

"Teško je komentatrisati utakmicu u kojoj nije bilo prave šanse. Ako niša drugo, dobro je što nismo izgubili, što nismo primili gol. Rezultat je realan", kazao je Nikola Rakojević, trener Sutjeske.

Njegova ekipa je jedina u ligi bez poraza nakon osam kola, ali veliki derbi protiv Budućnosti narednog vikenda dočekuje sa bodom prednosti, a ne tri, kao što je bio slučaj prije ovog kola.

"U ligi kao što je Crnogorska, gdje su ekipe izjednačenje, gdje u svakom kolu igrate derbi, uopšte nije loše kada ostanete neporaženi u gostima, ma gdje igrali. Zato se i ne bih složio da se titula u Crnoj Gori osvaja u takozvanim 'malim' utakmicama. Jednostavno, nema takve podjele", dodao je Rakojević.

Po neravnom terenu u Tuzima lopta je za 90 minuta mnogo više bila u vazduhu, nego na zemlji. "Bezbroj" vazdušnih duela, mnogo faulova, prava rovovska borba, bez imalo fudbalske dopadljivosti.

O tačnim pasovima, driblinizima, udarcima na gol i sličnim igračkim potezima, naravno, nije bilo ni govora...

Takva igra je više odgovarala domaćem timu. Osim u prvih 15-ak minuta, kada su imali dvije polušanse, preko Lončara i Jankovića (šutevi sa desne strane), Nikšićani nisu uspjeli da nametnu ritam igre kakav njima odgovara.

"Moramo da budemo zadovoljni, osvojili smo bod protiv lidera na tabeli, prvotiv vrlo kvalitetne Sutjeske. Momci su bili jako disciplinovani, sve su ispoštovali, ostavili su i posljednji atom snage na terenu. Mi moramo da igramo ovako ako želimo da osvajamo bodove, moramo na svakom meču da se borimo kao danas. Svaka utakmica za nas je kao finale", kazao je Mirko Marić, trener Dečića.

I utakmice u kojima nema mnogo toga fudbalskog često donose i greške, samim tim i golove, ali u Tuzima nije bio takav slučaj. Odbrane dva tima ostale su budne do posljednjeg trenutka.

Motivisani domaćini prijetili su sporadično, uglavom preko Rackovića po desnoj strani, dok je Rakojević na drugoj strani "miješanjam karata" u napadu pokušao u finišu da ostvari prevlast na terenu.

Ušao je Igor Ivanović, najbolji igrač lige u prošloj sezoni, ali sve što je uspio da uradio bio je žuti karton koji je dobio zbog prigovora sudiji. Ušao je i Merdović u samom finišu, ali Sutjeska nije mogla do prave šanse...

Bonus video: