Rakojević zatvara krug - nakon dvije decenije opet vodi mlade, ovoga puta samostalnu Crnu Goru

Rakojević je još prije više od 20 godina vodio mladu reprezentaciju Savezne republike Jugoslavije

3973 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Karijeru na domaćoj sceni u kojoj je osvojio sve što se osvojiti može, Nikola-Peco Rakojević će zaokružiti dvogodišnjom misijom na klupi mlade crnogorske reprezenentacije.

Na toj funkciji naslijediće Miodraga Vukotića, koji je u prethodne četiri godine (dva ciklusa) vodio U21 selekciju CG.

Za 64-godišnjeg Rakojevića, koji je tri puta biran za najuspješnijeg crnogorskog trenera u anketi FSCG, ovo, zanimljivo, nije prvo selektorsko iskustvo, niti je prvo na klupi mladih.

Još prije više od 20 godina, na prelazi u 21. vijek, dvije godine je bio pomoćnik Milovanu Đoriću u fudbalskoj selekciji Jugoslavije (U21). Potom je i samostalno vodio mladu reprezenatciju Savezne republike Jugoslavije, kojoj je za gol izmakao plasman na Evropsko prvenstvo 2002. godine.

Sada, dvije decenije kasnije, Rakojević je ponovo na klupi mladih - i to samostalne Crne Gore. Neka vrsta krune uspješne karijere.

Rakojević je bio trener u brojnim klubovima, a najviše uspejha imao je sa Sutjeskom, sa kojom je osvojio dvije vezane titule prvaka Crne Gore i jedan Kup Crne Gore, dok je do titule prvaka stigao i na klupi Mladosti (OFK Titograd).

U njegovoj riznici osim tri priznanja za najboljeg trenera Crne Gore od sticanja nezavisnosti je i jedno u Jugoslaviji, kada je u sezoni 1993/19994, takođe proglašen najboljim trenerom u Crnoj Gori.

Bonus video: