Haland: Bio sam ljut što ne igram na Mundijalu, spremniji sam nego ikada

Haland je sinoć bio dvostruki strijelac u pobjedi Sitija protiv Lidsa 3:1

5344 pregleda 4 komentar(a)
Haland na utakmici sa Lidsom, Foto: Reuters
Haland na utakmici sa Lidsom, Foto: Reuters

Fudbaler Mančester sitija Erling Haland rekao je da ga je izostanak sa Svjetskog prvenstva pomalo naljutio i da je zbog toga motivisano čekao nastavak takmičenja u Premijer ligi.

Haland je sinoć bio dvostruki strijelac u pobjedi Sitija protiv Lidsa 3:1, u prvoj utakmici u Premijer ligi poslije pauze zbog Svjetskog prvenstva u Kataru. Norvežanin je postigao 26 golova u 20 utakmica za ekipu, od čega 14 u ligi, otkako je ljetos došao iz Borusije Dortmund.

"Bio sam kod kuće, pomalo ljut što ne igram na Svjetskom prvenstvu. Gledanje drugih ljudi koji daju golove za pobjede na Svjetskom prvenstvu me nekako pokreće, motiviše i iritira. Sada sam gladniji i spremniji nego ikada", rekao je Haland za Amazon Prajm, prenio je Skaj.

On je dodao da je najvažnija pobjeda, ali da je mogao da postigne još golova.

"Mogao sam da postignem pet, to je istina. Ali pobijedili smo, to je najvažnija stvar. Vidite da je sada Arsenal na vrhu, moramo da ih jurimo i zaista sam srećan zbog pobjede, ali ja kao napadač sam mogao da postignem neki gol više. To je život, šta da radim? Moram da treniram", naveo je Haland.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da Haland još nije dostigao najbolji nivo pošto se još nije oporavio od povrede stopala.

"Oduševljeni smo zbog toga koliko je skroman, uz toliku reputaciju koju ima. Izuzetan momak, radna etika, on je velika prijetnja svakoj protivničkoj ekipi. Uvijek je na pravom mjestu u pravo vrijeme, zasta je dobar. Mislim da još nije na najboljem nivou zbog povrede, nije mu lako da pomjera to veliko tijelo, ali što više minuta bude igrao, biće bolji", naveo je on.

U sljedećoj utakmici Siti će igrati protiv Evertona 31. decembra.

Bonus video: