Sud na strani Levandovskog, Espanjolu odluka nije po volji

Madridski sud suspendovao diskvalifiakciju Roberta Levandovskog, u Espanjolu ljuti zbog presedana pred derbi

6608 pregleda 0 komentar(a)
Ipak neće propustiti derbi, Foto: Reuters
Ipak neće propustiti derbi, Foto: Reuters

Espanjol je kritikovao odluku madridskog suda da suspenduje diskvalifikaciju Robertu Levandovskom samo 24 sata pred gradski derbi sa Barselonom.

Levandovski će zato moći da igra u ekipi najvećeg neprijatelja Espanjola, koji smatra neuobičajenim odluku 24 sata prije utakmice i to nakon što su ukidanje suspenzije poljskog napadača odbili razni nadležni organi.

"Kao posredno uključena stranka, mogli smo pristupiti rješenju tek nakon što smo ga zatražili od raznih tijela, a ne zato što nam je priopšeno, kako je utvrđeno proceduralnim pravilima. Vjerujemo da zahtjevi za opravdanje zabrane nisu ispunjeni jer je Levandovskom diskvalifikacija potkrijepljena sa tri administrativna naloga i arbitražnim aktom", smatraju u Espanjolu.

"Espanjol to doživjava nepoštenim, i presedanom. Naš klub je tokom cijele sezone doživljavao slične situacije u kojima su upućivani apeli a niti u jednom slučaju nisu rezultirali sazivanjem odgovarajuće komisije u roku od sedmicu koja ispitala optužbe iz kluba. Analiziramo činjenice i branićemo svoje interese svim resursima koji su nam na raspolaganju. Uprkos ovoj nepravdi i ovoj neviđenoj odluci, naša će ekipa odigrati 110 odsto u utakmici, kako bi opravdala povjerenje naših navijača", stoji u saopštenju Espanjola.

Levandovski je bio suspendovan na tri utakmice, ali je tvrdio da ga je sudija nepravedno isključio i da se prigovor nije odnosio na odluke sudije.

On je trebalo da protiv Esapnjola "odradi" prvi od tri meča nakon suspenzije protiv Osasune. Barselona je, međutim, žalbu uložila sudu u Madridu koji je odgodioo suspenziju do okončanja postupka.

Leva je postigao 13 goova u 14 utakmica za Barsu u La Ligi.

Bonus video: