Emeri nadmudrio Kontea, Vila savladala Totenhem

Aston Vila slavila 2:0 u Londonu

12484 pregleda 1 komentar(a)
Daglas Luis proslavlja gol, Foto: Reuters
Daglas Luis proslavlja gol, Foto: Reuters

Iznenađenje na startu 2023. godine u Premijer ligi - Aston Vila je danas u 18. kolu savladala Totenhem 2:0 i stigla do treće pobjede na posljednja četiri meča.

Upravo je na ova posljednja četiri susreta Vilu vodio novi menadžer Unai Emeri, koji je uspio da podigne ekipu nakon odlaska Stivena Džerarda.

Totenhem danas nije odigrao dobar meč, pa je ispao iz zone Lige šampiona i ima dva boda manje i utakmicu više od Mančester junajteda. Najbolji igrač ekipe Hari Kejn je prvi kontakt sa loptom imao nakon skoro 20 minuta igre, a i pored toga on je u finišu prvog dijela imao najbolju priliku, ali je nakon njegovog udarca odlično intervenisao Jang.

Osim Kejna, prilike su imali Doerti i Perišić, ali je danas bilo vidljivo da Antoniju Konteu nedostaje više opcija u napadu. Italijan nije mogao da računa na Rišarlisona i Kuluševskog.

Aston Vila je povela u 50. minutu - Daglas Luis je šutirao sa oko 25 metara, Ljoris loše reagovao, nije mogao da uhvati loptu koja je došla do Votkinsa, pa je engleski napadač asistirao Buendiji za vođstvo "vilenjaka".

Nakon primljenog pogotka, po šansu za domaću ekipu su imali ponovo Kejn i Perišić, ali se mreža Olsena nije tresla.

Konačan rezultat postavljen je u 73. minutu kada je nakon lijepe asistencije Megina gol postigao Daglas Luis.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: