Rikelme je bog u Argentini, ali i tamo gdje niko ne bi očekivao - u Brazilu

Ime čak 14.391 stanovnika Brazila je isto kao i prezime velikog majstora argentinskog maestra Huan Romana Rikelmea

15763 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rivalstvo Brazila i Argentine je ogromno u svemu, a pogotovo u fudbalu, ali vreli Južnoamerikanci znaju da cijene one najveće.

O tome govori i nestvaran podatak - ime čak 14.391 stanovnika Brazila je isto kao i prezime velikog majstora argentinskog maestra Huan Romana Rikelmea.

To se najbolje vidjelo na ovogodišnjem Kopinju, omladinskom prvenstvu Sao Paula, na kojem je napravljen i tim od 11 igrača koji se zovu Rikelme!

Prema najnovijem popisu u Brazilu, od tih 14.391 stanovnika 99 odsto je rođeno poslije 2000. godine, što navodi na zaključak da su njihovi očevi bili impresionirani igrama nekadašnjeg asa Boka juniorsa, piše „Ole”.

Zanimljivo, Boka je 2000. osvojila titulu Kopa libertadores pobjedom u duelu protiv Palmeirasa, a tu generaciju je predvodio Rikelme.

Naredne sezone je izbacio isti tim u polufinalu najvažnijeg takmičenja na Zelenom kontinentu, pa su vjerovatno vatreni navijači velikih gradskih rivala Palmeirasa - Sao Paula, Santosa i Korintijansa davali sinovima ime po argentinskom čarobnjaku...

Bonus video: