Čarobnjak iz Eza - trener Lansa oduševio nakon pobjede nad PSŽ-om

Tim sa sjevera Francuske u derbiju 17. kola Lige 1 savladao upravo „svece” 3:1, a slavlje nakon meča glavna tema u svim francuskim medijima. Razlog je dao trener Frank Ez, koji je prvo tražio od navijača da budu tihi, a onda poveo navijačku pjesmu „On les a chicotés”

10060 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Pascal Rossignol
Foto: REUTERS/Pascal Rossignol

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka u sezone u „ligama petice” je Lans.

Klub, u kojem je veliki pečat ostavio Anto Drobnjak i sa 14 golova bio najbolji strijelac tima u istorijskoj tituli 1998. godine, trenutno je drugi na tabeli Lige 1, sa svega četiri boda manje od „vanzemaljaca” iz Pari Sen Žermena.

Tim sa sjevera Francuske je u derbiju 17. kola Lige 1 savladao upravo „svece” 3:1, a slavlje nakon meča je glavna tema u svim francuskim medijima.

Razlog je dao trener Frank Ez, koji je prvo tražio od navijača da budu tihi, a onda poveo navijačku pjesmu „On les a chicotés”.

Lans je ove sezone osvojio 40 od mogućeg 51 boda, a na svom „Bolar Deleliju” je perfektan sa svih devet pobjeda.

Ezu je meč sa Pari Sen Žermenom bio jubilarni, 100. na klupi tog kluba, na koju je sjeo u februaru 2020. godine i odmah ga uveo u Ligu 1. Doduše, upisao je svega dvije pobjede, jer je odmah nakon toga takmičenje prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Ova pobjeda je kruna neobične karijere, jer je Ez nakon oproštaja od igranja čak 17 godina čekao na pravu šansu.

Bio je trener nižerazrednih Majana i Šanža, radio u U17 timu Rena, bio pomoćnik i trener B tima Lorijana, a šansu u Lansu je dobio nakon što je tri godine vodio drugu ekipu tog kluba u nižim ligama.

Bonus video: