Milan gleda u budućnost - stigao Vaskes, na meti Gabrijel, Okafor i Madueke

Sedmostruki prvak Evrope potpisao ugovor sa 24-godišnjim kolumbijskim golmanom Devisom Vaskesom, koji je bio na pregledima u „Casa Milan” i dogovorio sve detalje saradnje

3192 pregleda 2 komentar(a)
Noa Okafor je oduševio na utakmicama protiv Milana u Ligi šampiona, Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
Noa Okafor je oduševio na utakmicama protiv Milana u Ligi šampiona, Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Milan je završio prvi posao u januarskom prelaznom roku.

Sedmostruki prvak Evrope je potpisao ugovor sa 24-godišnjim kolumbijskim golmanom Devisom Vaskesom, koji je bio na pregledima u „Casa Milan” i dogovorio sve detalje saradnje.

Vaskes se odmah vraća u Paragvaj, gdje brani za Guarani, ali samo da spakuje stvari, jer bi trebalo da se 10. januara pridruži „rosonerima”.

On je pojačanje za budućnost, ali je moguće da će dobiti šansu i ove sezone, jer je Majk Menjan i dalje povrijeđen, a Ćiprijan Tatarušanu nije previše pouzdan,

Novi golman će zauzeti jedno od preostala dva mjesta za ekstrakomunitarce, a drugo bi mogao da popuni Anđelo Gabrijel iz Santosa.

Milan je već poslao ponudu „tešku” 15 miliona eura za desno krilo, čiji su agenti izrazili spremnost za pregovore.

Gabrijel je prije 12 dana proslavio 18. rođendan, a u brazilskoj Seriji A je u prošloj sezoni, igranoj od aprila do novembra 2022, na 27 utakmica upisao gol i sedam asistencija.

Bogati klubovi stežu obruč oko zvanično najboljeg igrača Serije A, Rafaela Leaoa, koji bi mogao da ode na Ostrvu za cifru od 120 miliona eura (najčešće se spominje Čelsi), a već je spremna zamjena.

Paolo Maldini se „zaljubio” u 22-godišnjeg Nou Okafora na utakmicama sa Red Bul Salcburgom i mogao bi da ga dovede. Vrijednost mu je, po Transfermarktu, 25 miliona eura, a ugovor mu traje do ljeta 2024.

Još jedan igrač je impresionirao Maldinija na utakmici sa Milanom - ofanzivni vezista Noni Madueke iz PSV-a. Milan je pitao „filipsovce” za uslove transfera 20-godišnjeg Engleza, ali mu je rečeno da niko neće otići iz Ajndhovena ove zime osim Kodija Gakpa, novog fudbalera Liverpula.

Bonus video: