Espanjol uložio žalbu zbog nastupa Levandovskog

Espanjol je naveo da je oštećen neočekivanom odlukom suda u Madridu da privremeno ukine suspenziju

8947 pregleda 0 komentar(a)
Levandovski, Foto: Reuters
Levandovski, Foto: Reuters

Fudbalski klub Espanjol uložio je danas žalbu španskim zvaničnicima kojom osporava rezultat meča protiv Barselone, navodeći da napadač Barselone Robert Levandovski nije imao pravo nastupa.

Espanjol i Barselona su odigrali neriješeno (1:1) u subotu u Primeri, a Levandovski je nastupio na tom meču nakon isključenja u prethodnoj ligaškoj utakmici Barselone.

Sud u Madridu u petak je presudio da je Levandovskom, najboljem strijelcu lige, dozvoljeno da igra dok španski administrativni sportski sud ne donese konačnu odluku po žalbi koju je Barselona uložila na njegovu suspenziju na tri utakmice zbog isključenja na meču u Osasuni 8. novembra.

Espanjol je naveo da je oštećen neočekivanom odlukom suda u Madridu da privremeno ukine suspenziju.

"Espanjol će iskoristiti sve resurse koji su mu na raspolaganju da odbrani svoje interese i interese naših navijača, svjestan da ova flagrantna nepravda dovodi u opasnost suštinu našeg takmičenja i da je ta nepravda zasnovana na brzopletom rešenju i sa očiglednim pravnim nedostacima", saopštio je danas Espanjol.

Klub je saopštio da je obavijestio sudijsku ekipu prije subotnjeg meča o nepodobnosti nastupa Levandovskog.

Levandovski bi i dalje mogao da bude suspendovan ako upravni sud za sport presudi protiv Barselonine žalbe.

Poljski napadač je dobio suspenziju na jedan meč kada je isključen zbog drugog žutog kartona tokom meča protiv Osasune, a takmičarska komisija španske federacije dodala je još dvije utakmice suspenzije zbog "pokazivanja nepoštovanja".

Sudija Gil Mazano je u svom izvještaju sa meča napisao da je Levandovski dva puta pokazao na nos prije nego što je uperio u palac u sudiju u gestu koji je Manzano protumačio kao nepoštovanje.

Bonus video: