Sutjeska u Tuzima hvata zalet za derbi, Mladost vode pomoćnici

Petrovac - Mladost u 13 sati na TV Arenasportu, Budućnost čeka Kom Eurozox u Danilovgradu, Sutjeska protiv Dečića u Tuzima
52 pregleda 1 komentar(a)
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.09.2017. 09:23h

Sutjeska protiv Dečića u Tuzima brani prvo mjesto, uoči velikog derbija protiv Budućnosti kraj Bistrice naredne subote.

Svi mečevi 8. kola Telekom 1. CFL igraju se danas (petak), a ne za vikend.

"Imamo kvalitetan kolektiv, koji prije svega krasi zajedništvo i dobra atmosfera. Prate nas i rezultati, ali tek je početak, a svaka utakmica je potencijalna zamka", kaže Nemanja Nedić, defanzivac Sutjeske.

Nikšićani nakon sedam kola imaju tri boda više od Zete i Budućnosti, koji dijele drugo mjesto.

"Svaki meč je težak na svoj način, naravno i protiv Dečića, koji je posebno neugodan na domaćem terenu. Pokušaćemo da odgovorimo izazovu i nastavimo dobru seriju", dodao je Nedić.

Golman Vladan Giljen, koji je u prošlom kolu izašao zbog povrede, pod znakom pitanja je za današnji duel, dok je napadač Dejan Zarubica i dalje van stroja zbog povrede.

Dečić je prije dva kola na svom stadionu zaustavio Budućnost (0:0). Pokušaće da zaustavi Sutjesku, i prikupi još koji bod u borbi za opstanak.

"Sutjeska je odlična ekipa, sa kvalitetnim pojedincima. Kao i u svakoj utakmici do sada, daćemo 100 odsto mogućnosti i nadamo se povoljnom rezultatu. Pozivam našu vjernu publiku da dođe u što većem broju i ponovo i bude naš 12 ti igrač", kazao je napadač Tuzana Sava Gardašević.

Budućnost će u 15 sati biti domaćin ekipi Koma Eurozox-a na stadionu Iskre u Danilovgradu

Zeta je u seriji od dvije pobjede, kojima se vratila u sami vrh tabele - na trijumfe u Petrovcu i protiv Mladosti u prošlom kolu, momci Dejana Roganovića pokušaće da nadovežu i tri boda protiv Grblja.

Svjesni su, međutim, koliko će biti teško u Radanovićima.

"Grbalj je za nas tradicionalno neugodan, posebno u Radanovićima. Podigli smo, međutim, nivo forme, to je evidentno u posljednje dvije utakmice, u kojima smo postigli četiri, a nismo primili gol. Očekujem da dobru formu potvrdimo i protiv Grblja", kazao je defanzivac Zete Nemanja Cavnić.

Grbljani su u seriji od tri remija, a na pobjedu ne znaju već pet utakmica.

"Dolazi nam mlada i vrlo talentovana ekipa Zete, ali mislim da je došlo vrijeme i da se Grbalj raduje pobjedi", kazao je bek Grbljana, mladi reprezentativac Dragan Grivić, koji se oporavio od povrede.

Rudar je pod pritiskom da u Pljevljima pobijedi Iskru i makar popravi niz na domaćem terenu (tri vezane pobjede), jer u gostima još nije osvojio bod. I Danilovgrađanima trebaju bodovi, jer su nakon sedam kola sakupili (samo) šest...

Mladost u Petrovcu vode pomoćnici

Mladost još nije imenovala novog trenera, nasljednika Dejana Vukićevića, koji je smijenjen u ponedjeljak, pa će danas u Petrovcu ekipu voditi tandem pomoćnika - Nusret-Nuno Muradbašić i trener golmana Mileta Radulović.

Meč pod Malim brdom igra se dva sata prije ostalih, u 13 časova, uz direktan prenos na TV Arenisport.

"Moramo da zbijemo redove, da se maksimalno skoncetrišemo na meč u Petrovcu, da pokušamo da izvučemo maksimum u ovom trenutku, da zabilježimo pobjedu", kaže vezista Mladosti Nedeljko Vlahović. Mladost je u dosadašnjih sedam kola ostvarila samo dvije pobjede, zbog čega je i došlo do smjene trenera.

"Sigurno da raspoloženje nije kakvo bi trebalo da bude, nije lako ostati imun na sva dešavanja, počevši od slabijih rezultata od očekivanih, sve do smjene trenera. Vjerujem, ipak, da ćemo pokazati kvalitet kada je najteže", dodao je Vlahović.

Parovi i satnica 8. kola

Petak:

Petrovac - Mladost (13h, TV Arenasport)

Dečić - Sutjeska (15h)

Budućnost - Kom Eurozox (15h, Danilovgrad)

Grbalj - Zeta (15h)

Rudar - Iskra (15 h)

Bonus video: