"Liverpul je prošao put od tima koji se bori za trofeje do ekipe čiji je plasman u Evropu upitan"

"Redsi" sinoć izgubili od Brentforda 3:1 u 19. kolu Premijer lige

5294 pregleda 0 komentar(a)
Fabinjo i Nunjes na sinoćnjem meču, Foto: Reuters
Fabinjo i Nunjes na sinoćnjem meču, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula sinoć su izgubili od Brentforda (3:1) u 19. kolu Premijer lige što im je prvi poraz u ovom takmičenju još od kraja oktobra, kada su vezali dva kiksa protiv Notingem foresta i Lidsa.

Liverpul je sinoć odigrao loš meč, odbrana nije bila na visini zadatka, a kapiten Virdžil van Dajk je čak zamijenjen na poluvremenu.

Nakon ovog meča "redsi" su šesti na tabeli sa 28 bodova, četiri manje i utakmicom više od Mančester junajteda koji je u zoni Lige šampiona.

A upravo je plasman Liverpula u Ligu šampiona naredne sezone glavna tema na Ostrvu. "Redsi" nisu na nivou prethodnih sezona i od ekipe koja se bori za trofeje došli su u situaciju da se bore za plasman u najjače evropsko klupsko takmičenje.

U međuvremenu, ekipa je ljetos ostala bez Sadija Manea čije se odsustvo veoma osjeća, a došao je Darvin Nunjes, koji ne može da pronađe pravu formu. Urugvajac je i sinoć ulazio u šanse, ali je ponovo bio neprecizan.

Krajem 2022. godine Liverpul je potvrdio dolazak Kodija Gakpa iz PSV-a i čini se da će to biti jedina kupovina u januarskom prelaznom roku.

"Nikog ne bi trebalo da iznenadi ako sad kažem da nećemo trošiti više novca. Opet, ako se ukaže šansa da nekog dovedemo uradićemo to, ali to mora da bude pravi igrač i pod povoljnim finansijskim okolnostima", rekao je nedavno Jirgen Klop.

Stručnjaci na Ostrvu misle da su Liverpulu potrebna pojačanja, naročito na sredini terena, ukoliko ekipa želi da ostvari zapažene rezultate ove sezone. Jedan od njih je i bivši fudbaler velikana sa "Enfilda" Džejmi Karager, koji je zabrinut zbog trenutne situacije.

"Od prvog minuta u eri Jirgena Klopa igrači su, bez obzira na kvalitet, trčali svuda u sprintu. Sada to ne vidim. Ovo nije Klopov tim i želim da znam zašto. Ne mogu to da odgonetnem, imaju odlične tehničare, ali ne liče na igrače njemačkog stratega. Liverpulu je potreban potpuna rekonstrukcija veznog reda", smatra Karager.

Karagera ova ekipa Liverpula podsjeća na nekadašnji tim Arsenala.

"Ovaj tim me podsjeća na Arsenal u vrijeme Arsena Vengera. Uvijek su bili sjajna ekipa, ali njihov tempo i fizička snaga nisu bili na potrebnom nivou".

Bivši engleski fudbaler je pozvao sportski sektor da reaguje u januaru.

"Liverpul je prošao put od tima koji se bori za četiri trofeja do ekipe čiji je plasman u Evropu upitan. Tokom ljeta nije kupljen nijedan vezni fudbaler, a bez angažmana veziste neće moći da uđu među četiri najbolja u Premijer ligi. Pogledajte samo Čelsi i Junajted, koliko su potrošili, a nisu blizu osvajanja Premijer lige. Liverpul treba da potroši 200 miliona funti da dovede tri vezna igrača. Neophodno je da dovede fudbalere od najmanje 40-50 miliona funti", kazao je Karager.

Bonus video: