Njukasl odolio na „Emirejtsu”, Junajted u seriji, Mitrović pokorio Lester

Brajton savladao Everton 4:1 na „Gudisonu”, pitanje je da li će Frank Lampard i ovo „preživjeti”

6757 pregleda 0 komentar(a)
Igrači su opklolili sudiju Endrjua Madlija nakon sporne situacije u 95. minutu, Foto: Reuters/Paul Childs
Igrači su opklolili sudiju Endrjua Madlija nakon sporne situacije u 95. minutu, Foto: Reuters/Paul Childs
Ažurirano: 03.01.2023. 22:50h

Poslije sedam pobjeda na „Emirejtsu”, Arsenal je konačno zaustavljen. I to u duelu sa najprijatnijim iznenađenjem Premijer lige - Njukasl je odolio napadima „tobdžija”, sačuvao mrežu netaknutom (0:0) i ostao treći na tabeli.

Tim Mikela Artete je furiozno počeo meč, potom u finišu imao nekoliko šansi, ali su Nik Poup i bedem ispred njega izdržali sve. Sjajni golman je najbolju intervenciju imao u 87. minutu, kada je nogom odbranio zicer Ediju Enketiji.

Pitanje je i da li je Arsenal u 95. minutu oštećen za penal, jer je Džejkoba Marfija lopta pogodila u ruku nakon što je Granit Džaka centrirao.

„Svrakama” je ovo osmi remi, a imaju samo jedan poraz, kao i Arsenal, koji je propustio šansu da, uz meč više, stekne 10 bodova prednosti nad najbližim pratiocem Mančester sitijem.

Isti broj bodova kao Njukasl, uz utakmicu manje, ima Mančester junajted.

„Crveni đavoli” su upisali šestu vezanu pobjedu, četvrtu u Premijer ligi, i to rutinsku protiv Bornmuta (3:0). Goste je nakon ubacivanja Kristijana Eriksena načeo Kazemiro u 23. minutu, Luk Šo u 49. povisio na 2:0, a Markus Rašford u 86. nastavio niz i pogodio na četvrtoj vezanoj utakmici nakon Mundijala.

Pogotku engleskog napadača je prethodio sjajan pas Šoa kao Brunu Fernandešu, koji je samo proslijedio loptu do momka sa brojem 10.

Uz Njukasl, najprijatnije iznenađenje sezone je Fulam. Povratnik iz Čempionšipa sa Liverpulom dijeli 6. mjesto sa 28 bodova, a treću vezanu pobjedu nakon Mundijala u Kataru je upisao na gostovanju Lesteru.

Gol odluke je dao Aleksandar Mitrović, koji je u 17. minutu odlično primio loptu nakon pasa Vilijana i savladao Danija Vorda.

Everton je posljednjeg dana 2022. godine uzeo bod na Mančester sitiju, Frank Lampard skinuo malo pritiska sa sebe, ali će od večeras biti na velikom udaru i pitanje je da li će „preživjeti”, jer je Brajton na „Gudisonu” slavio čak 4:1.

Kaoru Mitoma je donio vođstvo „galebovima” u 14. minutu, a onda blickrig na početku nastavka - od 51. do 57. minuta su mrežu Džordana Pikforda tresli Evan Feguson, Solomon Marč i Paskal Gros.

Demaraj Grej je u 92. minutu iz penala dao utješni pogodak za domaće.

REZULTATI

Arsenal - Njukasl 0:0

Everton - Brajton 1:4 (Grej 90+2. penal - Mitoma 14, Ferguson 51, Marč 54, Gros 57)

Lester - Fulam 0:1 (Mitrović 17)

Mančester junajted - Bornmut 3:0 (Kazemiro 23, Šo 49, Rašford 86)

Bonus video: