Arteta: Skandalozno suđenje, bila su dva penala

Arsenal remizirao sa Njukaslom (0:0), španski menadžer nezadovoljan suđenjem

5725 pregleda 1 komentar(a)
Arteta, Foto: Reuters
Arteta, Foto: Reuters

Fudbaleri Arsenala igrali su sinoć bez golova sa Njukaslom u 19. kolu Premijer lige i prekinuli niz od pet pobjeda.

Nakon meča, menadžer lidera Premijer lige, Mikel Arteta je bio nezadovoljan suđenjem. On je poručio da je njegova ekipa oštećena za dva penala.

U prvom slučaju Gabrijel je povučen u šesnaestercu, dok je u drugom jedan fudbaler Njukasla igrao rukom u kaznenom prostoru.

"Izuzetno sam ponosan na svoje momke. Na način na koji smo igrali, dominirali u polju, pokušavali i uspjevali da kontrolišemo sva dešavanja na terenu. Falila nam je jedino ta iskra u završnoj trećini. Imali smo toliko situacija... A bila su i ta dva penala, dvije skandalozne odluke sudija da ih ne dosude. Mislim da su u oba slučaja postojali uslovi za najstrožu kaznu", kazao je Arteta.

Španac je istako da je Njukasl igrao nešto drugačije u odnosu na prethodne utakmice.

"Za mene je situacija jednostavna. Govorim o onome što sam jasno vidio. Trebalo je dobijemo dva penala. Ali svakako sam ponosan na posao koji smo uradili. Malo nam je nedostajalo, šteta zbog toga. Njukasl je želio da igra tako kako je igrao. Međutim nisam vidio da su imali takvu postavku protiv nekog drugog protivnika. Sačuvali smo mrežu, to je dobar učinak. Idemo dalje. Željeli smo pobjedu, nismo uspjeli, šta je tu je".

Arteta bi u januaru mogao da osvježi ekipu i dovede pojačanje.

"Istina je da nemamo mnogo opcija u napadu, ali tako je. Da li ćemo biti aktivni na tržištu? Uvijek pokušavamo da unaprijedimo tim, za nas je svaki prelazni rok važan".

Arsenal u narednom kolu gostuje Totenhemu.

Bonus video: