Vladimiru Gaćinoviću povjeren nastavak sezone velikih ciljeva

Vladimir Gaćinović sa novim članovima stručnog štaba, Brankom Savićem i Filipom Jorgićem, pripremaće ekipu Dečića u pohodu na istorijski trofej

8681 pregleda 1 komentar(a)
Drešaj je Gaćinoviću uručio klupski amblem u sali Kastelane, Foto: Slaviša Živaljević
Drešaj je Gaćinoviću uručio klupski amblem u sali Kastelane, Foto: Slaviša Živaljević

Prozivkom danas u 14 sati Dečić će početi pripreme za proljećni dio sezone u Meridianbet 1. CFL-u. Obaviće je novi trener, treći od početka sezone - Vladimir Gaćinović. Poznatom bivšem fudbaleru i uspješnom treneru u radu će pomagati Branko Savić, saigrač Damira Čakara, Gorana Troboka, Aleksandra Nedovića..,i drugih uspješnih crnogorskih fudbalera u dresu Partizana, a novo ime u stručnom štabu je i Filip Jorgić, kondicioni trener.

Ugovor sa Gaćinovićem na godinu uz opciju o nastavku saradnje potpisao je predsjednik Dečića, Palj Drešaj.

Palj Drešaj
foto: Slaviša Živaljević

Dečić su od početka sezone vodili Vladimir Janković, koji je nasljedniku Nebojši Jandriću ostavio lidersku poziciju i eliminaciju Budućnosti u Kupu Crne Gore. Dečić je ipak polusezonu završio na trećoj poziciji sa devet bodova manje do vodećeg tandema, Sutjeske i Budućnosti, ali i ambicijom u završnici Kupa.

- Mi znamo koliko nas teškog posla čeka, znamo i snagu i iskustvo naših rivala i jako će biti teško dostići naše ciljeve - osvojiti trofej! Ali nema odustajanja jer ako odustanemo sigurno nećemo dostići ciljeve. A nemamo ni razloga za nezadovljstvo, jer smo u tri godine prevazišli prvobitni četvorogodišnji plan da u njemu izađemo u Evropu, a mi smo to već dva puta uradili. I ne samo to, od kluba u koji su dolazili igrači koji do posljednejg dana prelaznog roka ne nađu angažman postali smo atraktivna sredina - ne bez ponosa je naglasio Drešaj.

Otežavajuća okolnost klubu iz Tuzi je izgradnja stadiona, pa sigurno ove szone neće imati prednost domaćeg terena.

- Kada smo preuzeli klub imali smo ekipu na ivici ambisa i 15 dječaka u omladinskom pogonu. A sada, preko 250 mališana trenira u omladinskoj školi i akademiji, imamo sve selekcije FSCG, a i igrače u svim nacionalnim selekcijama Crne Gore, čak i A reprezentativce. Previše brzo smo prevazišli neke ciljeve, falilo je iskustva da bi to naša pleća iznijela, ali učili smo. Od svih ternera smo naučili nešto novo i zahvalni smo svima. Postigli smo puno, u kratkom roku, najkasnije u oktobru, nadamo se i prije, imaćemo moderan stadion za sjajne uslove navijačima, medijima.., ali i krećemo i u izgradnju trening centra i bićemo u uslovima konkurencija i regionu - obećao je Drešaj.

Angažovanjem stručnog štaba na čelu sa Gaćinovićem, takmičarski ciljevi Dečića su nedvosmisleni, uprkos podatku da je klub pred početak priprema napustilo devet fudbalera - Fatos Bećiraj, Stefan Denković, Jovan Nikolić, Predrag Kašćelan, Radule Živković, Igor Ivanović, Velizar Janketić, Aleksa Maraš i Amir Muzurović.

- Prelazni rok počinje 17. januara, zajednički sa iskusnim i trenerom najvećih kvalifikacija radićemo kako bismo uspjeli da dođemo do trofeja ili jedne od prve tri pozicije - kaže Drešaj.

Dečić su u međuvremenu pojačali Darko Zorić, Leon Ujkaj, Aleksa Marušić, Anđelko Jovanović, a direktor Marko Camaj naglasio je da će na prozivci biti i pet igrača omladinskog pogona i još nekolicina fudbalera koji žele da se oprobaju i nametnu.

- Ponosan sam da sam opet u crnogorskom fudbalu, jer volim ovo podneblje koje je dalo najbolje igrače u SFRJ, da ne nabrajamo. Zna se! Volim da sam 24 sata na raspolaganju ekipi, medijima.., a u poslu sam to primijetio i kod uprave Dečića. Na pripemama prošlog ljeta bio sam na klupi Novog Pazara baš protiv Dečića, družili smo se tamo i sa toliko iskustva nije mi bilo teško da primijetim da su igrači Dečića imali najbolje uslove, najkvalitetnije terene i stadione, ali i upravu koja brine 24 sata i na raspolaganju im je. Zato sam prihvatio posao i nadam se dugoj i uspješnoj saradnji - kazao je 57-godišnji stručnjak.

On je nakon priprema ekipu Novog Pazara vodio do sedam uzastopnih pobjeda, ali...

- Priželjklujem takav start i ovdje, naravno! Ali to ni nabolji treneri svijeta ne mogu da obećaju, čak ni najveći klubovi. Cilj mi je da budemo najmanje treći za put u Evropu, jer uz vodeći dvojac ne zaboravite Petrovac ima isti broj bodova, tu je odmah iza Arsenal... Posmatrao sam ekipu u drugom dijelu polusezone, falilo je energije i to moramo da promijenimo. Ekipa mora da ima prepoznatljiv DNK, da bude agresivnija ali i da igra primamljivo napadački i produktivno. Trebaće par pojačanja u veznom redu i napadu, jer otišlo je devet fudbalera. Ja nikada ne pričam o bivšim, u sadašnjem sasatvu ima potencijala da dva tri pojačanja, ali u funkciji igre a ne broja, doprinesu našem sistemu, ciljevima - objasnio je Gaćinović.

Ekipa će pripreme početi u Tuzima a onda će drugu godinu zaredom pripreme obaviti u Antaliji. Ukupno šest utakmica, ovdje sa Komom, pa četiri u Antaliji - Mura, Baltika, uzbekistanski Nasaf i Riga, da bi finalna provjera bila po povratku protiv Grblja.

- Naša klupska politika je maksimalna korektnost. Ukoliko neko od fudbalera dobije u Antaliji primamljive ponude kojima bi obezbijedili porodice u inostranstvu, nećemo kao ni do sada stajati na putu tih transfera. Mi uspjehe i dugujemo maksimalnom poštovanju, ne samo ugovora već i dogovora. FSCG je prelazni rok odredio od 17. janaura do 11. februara, i mi ćemo se truditi da za klub bude što bolji - zaključio je predsjednik Drešaj.

Bonus video: