Legenda na pragu „Gudisona”: Runi favorit da naslijedi Lamparda

Na kladionici „Betfair” kvota da će Runi sjesti na klupu kluba iz Liverpula svega 2,37

5168 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Aleksandra Szmigiel/Pool Photo via AP, File
Foto: Aleksandra Szmigiel/Pool Photo via AP, File

Poraz od Brajtona na „Gudisonu” (4:1) ostavio je Everton u veoma teškoj situaciji, a Franka Lamparda doveo na ivicu otkaza.

„Karamele” su posljednju pobjedu upisale još u oktobru, čekaju je već 11 kola, zbog čega su tik iznad zone Čempionšipa.

Navijači sve glasnije traže otkaz legendarnom vezisti, a biće još glasniji kada čuju ko je favorit da ga naslijedi - Vejn Runi.

Nekadašnje Evertonovo čudo od djeteta je trenersku karijeru počeo u Derbi kauntiju, sa kojim je ostvarivao odlične rezultate, ali nije mogao da spriječi ispadanje u Čempionšip kluba koji je zbog proglašenja bankrota i finansijskih neregularnosti za „zelenim stolom” izgubio 21 bod.

Runi je potom otišao u MLS ligu, u Di Si junajted, ali bi brzo mogao da se vrati na Ostrvo.

Na kladionici „Betfair” je kvota da će Runi sjesti na klupu kluba iz Liverpula svega 2,37.

Runi je debitovao u Premijer ligi sa 16 godina, a pet dana prije 17. rođendana je postigao pobjednički gol protiv Arsenala i prekinuo niz od 30 utakmica „tobdžija” bez poraza.

Kao 18-godišnjak je prešao u Mančester junajted, za koji je igrao 13 godina i postao legenda kluba, ali je za njega uvijek prva i jedina ljubav bio Everton. To je dokazao i kada je otišao iz Junajteda, kada je otkrio da su i on, supruga i djeca sve godine u Mančesteru spavali u pidžamama „karamela”.

Bonus video: