Džeko prvi srušio Napoli i otvorio Seriju A (VIDEO)

Napoli doživio prvi poraz u sezoni, nakon 11 uzastopnih pobjeda. Derbi na "Đuzepe Meaci" odlučio je Edin Džeko (1:0). Inter na 4. mjestu ima osam bodova manje od Napolija, ali su još bliži Milan (pet) i Juventus (sedam)

6859 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trka za titulu u Seriji A u 2023. godini mogla bi da bude uzbudljivija nego što je to nagovještavao kraj 2022.

Napoli je protiv Intera doživio prvi poraz ove sezone (1:0), prvi nakon serije od 11 uzastopnih pobjeda u Seriji A.

Derbi na ispunjenim tribinama "Đuzepe Meace" riješio je Edin Džeko, koji je u 56. minutu nakon centaršuta Dimarka sa lijeve strane glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Mereta.

Trenutak odluke pogledajte OVDJE.

Zaslužena pobjeda "nerazura", kojom su se ne samo vratili u trku za visok plasman, već su i potpuno otvorili Seriju A.

Napoli je i dalje prvi, ali nije više tako neprikosnoven na vrhu - ima pet bodova više od drugoplasiranog Milana, sedam od trećeplasiranog Juventusa, osam od Intera... A nije ni polovina sezone, odigrano je tek 16 od 38 kola.

Inter je odigrao odličan derbi, Napoli, uprkos očekivanom posjedu, nije napravio domaćinu previše problema, osim šanse koji je stvorio u 90. minutu - sve je moglo da bude drugačije da je golman domaćih Onana nije sjajno odbranio udarac Raspadorija iz velike šanse.

Serija A se nastavlja već za vikend, Napoli gostuje Sampdoriji, Inter gostuje Monci, Milan u derbiju čeka Romu, Juventus je domaćin Udinezeu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: