Dalej Blind potpisao za Bajern

Bajern je objavio da je Blind obavio ljekarski pregled i da će s ekipom otputovati na zimske pripreme u Dohu

5071 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FC Bayern
Foto: FC Bayern

Holandski fudbalski reprezentativac Dalej Blind (33) karijeru će nastaviti u Bajernu iz Minhena, objavio je njemački prvak.

Blind je za Bajern potpisao do kraja sezone, a u bavarski klub je stigao iz Ajaksa čiji je dres nosio od 2018. godine. Za Ajaks je igrao i od 2008. do 2014, dok je četiri godine bio član Mančester junajteda.

Njegov ugovor s "kopljanicima" je isticao na ljeto, no klub i igrač dogovorili su prijevremeni raskid krajem kako bi Blind mogao da pronađe nove poslodavce tokom zimskog prelaznog roka.

"Jedva čekam da počnem. Čeka nas najvažniji dio sezone, a klub kao što je Bajern može da osvoji sve. To je i razlog zašto sam izabrao Minhen i nadam se da ću pomoći novom klubu s mojim iskustvom," rekao je 32-godišnji Holanđanin.

Iz kluba su takođe objavili da je Blind obavio ljekarski pregled i da će s ekipom otputovati na zimske pripreme u Dohu.

Blind je za holandsku reprezentaciju upisao 99 nastupa, a nastupio je i na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Katru gdje su "narandžasti" ispali u četvrtfinalu od Argentine.

Uoči nastavka Bundeslige, Bajern se nalazi na vodećoj poziciji sa 34 boda, četiri više od Frajburga, dok Lajpcig treći sa 28 bodova.

Bonus video: