Mislav Oršić i službeno "svetac" - Hrvat spašava Sautempton

Dinamo je Oršića prodao posljednjeplasiranom timu Premijer lige za šest miliona eura, a ako se ostvare određeni bonusi visina transfera bi mogla da dostigne osam miliona

4751 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Southampton FC
Foto: Southampton FC

Hrvatski reprezentativac Mislav Oršić (30) i zvanično je novi član Sautemptona, objavio je danas klub sa "Sent Merija".

Oršić je potpisao ugovor na dvije i po godine sa klubom koji se nalazi na posljednjem mjestu Premijer lige.

"Vrlo sam srećan što sam ovdje. Mislim da je svakom fudbaleru san da zaigra u Premijer ligi, a ja sam ovdje, spreman i motivisan. Nadam se da ću pomoći klubu u ostvarenju ciljeva", izjavio je Oršić.

Ovo je novi milionski transfer iz Dinama. "Modri" su za fudbalera koji je već u pozamašnim godinama zaradili šest miliona eura, a Sautempton bi mogao da im uplati još dva na osnovu bonusa.

Najveći bonus je - ostanak "svetaca" u Premijer ligi.

"Uvjeren sam da ću uživati ovdje. Klub je u pomalo teškoj situaciji, ali moramo se držati zajedno. Svima nam je isti cilj - ostati u Premijer ligi. Moramo naporno da radimo svaki dan i nadam se da ćemo na kraju sezone biti srećni", dodao je Oršić, koji je pojačanje Sautemptona u zimskom prelaznom roku.

Oršić je u Dinamo stigao na ljeto 2018. godine za milion eura iz korejskog Ulsana i u 216 utakmica postigao je 91 gol.

Karijeru je počeo u Kustošiji, potom je igrao u Interu iz Zaprešića, Speciji, Rijeci, Celju, Jeonam Dragonsima, Čangčun Jataiju, te Ulsan Hjundaiju.

Najbolji je evropski strijelac Dinama u istoriji, a pamti se het-trik kojim je prije dvije sezone u Ligi Evrope eliminisao Totenhem (3:0 na Maksimiru, nakon pobjede Sparsa 2:0 u Londonu).

Imao je i važnu ulogu u reprezentaciji Hrvatske tokom Mundijala u Kataru, "vatreni" su njegovim golom pobijedili Maroko 2:1 i osvojili bronzu.

Bonus video: