Dejan Lovren: Nisam fašista, imam srpske prijatelje a Đoković mi je prvi čestitao

Lovren demantuje medije da je pjevao fašističku pjesmu već samo patriotsku - posvećenu ljubavi prema Hrvatskoj

8892 pregleda 1 komentar(a)
Hrvatski štoper tvrdi da je pjevao pjesmu kojom nacija slavi radosne događaje, Foto: Reuters
Hrvatski štoper tvrdi da je pjevao pjesmu kojom nacija slavi radosne događaje, Foto: Reuters

Trofejni hrvetski fudbaler Dejan Lovren na udaru je medija i u Francuskoj, nakon što je kapitensku traku u Zenitu zamijenio dresom Liona.

Mediji u Francsukoj ošro su napali klub, trenera Lorana Blana, optužujući ih da su potpisali fašistu i da je pjevao pjesmu s fašističkim prizvukom.

Blan je bio decidan da Lovrena poznaju samo kao sjajnog sportistu, uostalom on je dres "lavova" i ranije nosio u karijeri. Hrvatskom štoperu zamjera se što je tokom fešte nakon Svjetskog prvenstva 2022. pjevao pjesme posvećene fašističkoj nacionalističkoj organizaciji koja je vodila NDH tokomom Drugog svjetskog rata i sarađivala s Njemačkom i Italijom.

“Za mene je to patriotska pjesma o mojoj zemlji, što znači da volim moju zemlju. Pjesma o kojoj govorimo nije "Za dom - spremni", već "Čavoglave", koja nije nimalo fašistička. Pjesma je posvećena oslobođenju zemlje i slavi Hrvatsku. Pjevamo je svi da proslavimo radosni događaj. Moja se zemlja borila za svoju nezavisnost, koju je nedavno stekla. Nije dobro što moj boravak u Francuskoj ovako počinje. Ja poštujem sve", naglasio ej iskusni štoper i dodao:

"Prvi koji mi je čestitao nakon Svjetskog prvenstva bio je Novak Đoković. On je iz Srbije, zemlje u kojoj imam mnogo prijatelja. Ali, napali su me. Sve je odmah iskrivljeno na negativan način. Nema to veze s fašizmom. Iznenađen sam”, objasnio je Lovren za RMC sport.

Bonus video: