Karim Benzema više neće igrati za Francusku

Odluka Benzeme da se povuče iz francuske reprezentacije posljedica je činjenice da je Dešan ostao na kormilu "trikolora"

5978 pregleda 0 komentar(a)
Benzema odlazi jer Zidan nije dobio šansu, Foto: Reuters
Benzema odlazi jer Zidan nije dobio šansu, Foto: Reuters

Karim Benzema završio je reprezentativnu karijeru. Samo dan nakon što je Fudbalski savez Francuske produžio ugovor sa Didijeom Dešanom do lejta 2026. godine.

Odluka Benzeme da se povuče iz francuske reprezentacije posljedica je činjenice da je Dešan ostao na kormilu "trikolora", piše RMC sport

I ne samo sjajni napadač Reala i dobitnik posljednje Zlatne lopte, mnogo fudbalera sa dvojnim državljanstvom čekali su s konačnim izborom reprezentacije za koju će igrati.

Pošto su iznevjerene nade da Zinedin Zidan preuzme Galske pjetlove, odbiće opciju da igraju za Francusku.

Tako će sada i Husem Auar prihvatiti ponudu Alžira, a to neće biti usamljen slučaj.

O sukobu Dešana i Benzeme je već puno puta obajvljivano i selektor nije želio Benzemu u selekciji, ali ga je pozvao zbog odličnih igara u dresu Real Madrida.

Benzema je sa povredom dočekao Mundiajl, oporavio s ei mogao je pomoći u završnici ali mediji u Francuskoj su jedinstvebi - Dešan je smatrao da mu ruši atmosefru u ekipi.

A Zidanu je prva želja bila mjesto selektora Francuske, pa je odbio ponude Potugala, Sjedinjeenih Američkih Država i čak Brazila.

Bonus video: