Lacio u sudijskoj nadoknadi ostao bez pobjede, Empoli uzeo bod na "Olimpiku"

Lacio - Empoli 2:2

6468 pregleda 0 komentar(a)
Zakanji, Foto: Shutterstock
Zakanji, Foto: Shutterstock

Fudbaleri Lacija su 80 minuta kontrolisali igru i rezultat protiv Empolija, vodili 2:0, a onda su u završnici meča ostali bez pobjede i tri boda.

Duel na "Olimpiku" je završen 2:2, a nakon ovog meča Rimljani su bez pobjede na tri vezane utakmice u Seriji A.

Sa druge strane gosti su tek u finišu prvi put šutnuli u okvir gola Provedela, a na kraju meč završili sa dva šuta u okvir i dva pogotka. Ekipa je bez poraza na posljednja tri meča u domaćem šampionatu.

Lacio je poveo već u 2. minutu. Luis Alberto je izveo korner, loptu glavom udario Felipe Anderson i postigao gol. Gol je pripisan Andersonu, iako se u prvi mah činilo da je u pitanju autogol Kaputa.

Nakon pogotka Lacio je i dalje prijetio, šanse su imali Imobile i Zakanji, ali promjene rezultata u prvom poluvremenu nije bilo.

Gosti su prvo poluvrijeme završili bez udarca ka golu Provedela.

Drugo poluvrijeme počelo je dobrom prilikom za Imobilea, a onda je Zakanji u 54. minutu izbjegao ofsajd zamku i postigao drugi gol za domaće.

Nakon drugog pogotka najbolju priliku za Rimljane imao je Sergej Milinković-Savić, koji je sa oko 30 metara pogodio stativu.

Djelovalo je da će domaći rutinski privesti meč kraju, a onda je Kaputo u 82. minutu iskoristio najbolju šansu za goste i postigao gol.

Iznenađenje je kompletirano u četvrtom minutu sudijske nadoknade kada je Marin, poslije loše intervencije Andersona, sa oko 20 metara postigao gol i postavio konačan rezultat.

U sastavu Lacija bio je crnogorski reprezentativac Adam Marušić, koji je odigrao čitav meč.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: