Roma otela bod na „San Siru” golovima u 87. i 94. minutu, Napoli na plus sedam

Milan vodio 2:0 golovima Pjera Kalulua i Tomaza Pobege, ali su Rođer Ibanjes i Tami Ejbraham donijeli bod Romi, koja je bila potpuno bezopasna do samog finiša

8050 pregleda 4 komentar(a)
Trenutak kada Tami Ejbraham donosi remi, Foto: Reuters/Daniele Mascolo
Trenutak kada Tami Ejbraham donosi remi, Foto: Reuters/Daniele Mascolo

Tri tima iz vrha Serije A u 16. kolu su u sudijskoj nadoknadi ostali bez pobjeda - nakon Intera na gostovanju Monci, Lacija protiv Empolija na „Olimpiku”, i Milan je u derbiju protiv Rome ostao bez cijelog plijena.

Zanimljivo, sva tri meča su završena rezultatom 2:2.

Ništa nije nagovještavalo takav scenario, jer su „rosoneri” dominirali sve vrijeme, „vučica” je bila bez šanse do samog finiša, ali je onda nakon centaršuta Lorenca Pelegrinija stigla do boda golovima Rođera Ibanjesa i Tamija Ejbrahama.

Domaći su poveli u 30. minutu, kada je Pjer Kalulu odlično reagovao na korner Sandra Tonalija, šutirao glavom i, zahvaljujući traljavoj reakciji Ruija Patrisija, prvi put ove sezone se upisao u šampionatu.

Činilo se da je sve riješeno u 77. minutu - Rafael Leao je odlično asistirao Tomazu Pobegi, a rezervista rezantnim udarcem lijevom nogom povisio na 2:0.

Gosti su smanjili u 87. minutu, nakon kornera Pelegrinija i odličnog skoka i šuta glavom Ibanjesa.

U 93. minutu, Aster Vranks je bespotrebno faulirao Paula Dibalu, Pelegrini centrirao, Nemanja Matić glavom šutirao, a Ejbraham nakon odbrane Ćiprijana Tatarušanua izjednačio.

„Rosoneri” su sada na diobi 2. mjesta sa Juventusom sa 37 bodova, sedam manje od lidera Napolija.

Ranije večeras, Napoli je savladao Sampdoriju u Đenovi 2:0, dok je petoplasiranom Laciju bilo malo 2:0 protiv Empolija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: