Put kojim se rjeđe ide - za deceniju od rekordera Liverpula do vlasnika restorana brze hrane

Džeroma Sinklera su poredili Rahimom Sterlingom, debitovao je 26. septembra 2012. sa 16 godina i šest dana i postao najmlađi igrač u istoriji Liverpula, ali je zalutao

6440 pregleda 0 komentar(a)
Sinkler u dresu Venla, Foto: instagram.com/jeromesinclair48/
Sinkler u dresu Venla, Foto: instagram.com/jeromesinclair48/

U istoriji Liverpula bilo je mnogo velikih igrača, koji su obarali brojne rekorde, a među svim tim velikanima pomenuto je i ime Džeroma Sinklera.

Momak kojeg su svojevremeno poredili sa Rahimom Sterlingom je 26. septembra 2012. postao najmlađi igrač u istoriji „redsa”, jer je u Liga kupu protiv VBA debitovao sa 16 godina i šest dana.

Prestigao je Džeka Robinsona, predviđale su mu se velike stvari, a deceniju kasnije ne igra fudbal, već drži restoran brze hrane „Morley’s” u Birmingemu.

Nakon te utakmice sa VBA, kada mu je Brendan Rodžers dao šansu, Sinkler je nastavio da igra za mlađe kategorije Liverpula, da trese mreže, a prvi gol za prvi tim dao je u FA kupu protim Egzetera 8. januara 2016, kada je menadžer već bio Jirgen Klop.

I umjesto da nastavi tim putem, Sinkler je krenuo stranputicom. Nekada veliki talenat je lutao po Engleskoj i Evropi, igrao za Vigan, Votford, Birmingem, Sanderlend, Oksford, holandski Venlo i CSKA iz Sofije, za koji je odigrao i posljednji meč 26. maja 2021.

Ubrzo nakon toga, istekao mu je ugovor sa Votfordom, koji ga je pet puta pozajmljivao i nije potpisao novi.

Digao je ruke od fudbala i otvorio prvu franšizu restorana brze hrane „Morley’s” u Birmingemu.

Bonus video: