Širi se front protiv Le Greta - oglasili se ministarka sporta, Riberi, Real...

„Nove izjave ispod pojasa, sa bonusom sramnog nepoštovanja, koje nas sve vrijeđa, prema legendi fudbala i sporta. ‘Predsjednik’ prvog sportskog saveza u Francuskoj to ne bi smio da kaže. Izvinjavam se zbog ovakvih riječi o Zinedinu Zidanu”, napisala je ministarka sporta Ameli Udea-Kastera na Tviteru

8192 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Oštre riječi predsjednika Fudbalskog saveza Francuske Noela le Greta o Zinedinu Zidanu izazvale su talas kritika koje niko nije mogao da očekuje.

Zizu u Francuskoj, ali i u Španiji, ima status božanstva, zbog čega su se, uz Kilijana Mbapea, oglasili Frank Riberi, Juri Đorkaef, Đibril Sise, bivši košarkaš Floran Pjetrus..., ali i ministarka sporta Ameli Udea-Kastera.

„Nove izjave ispod pojasa, sa bonusom sramnog nepoštovanja, koje nas sve vrijeđa, prema legendi fudbala i sporta. ‘Predsjednik’ prvog sportskog saveza u Francuskoj to ne bi smio da kaže. Izvinjavam se zbog ovakvih riječi o Zinedinu Zidanu”, napisala je ministarka na Tviteru.

Zvaničnim saopštenjem se oglasio i Real Madrid.

„Real Madrid žali zbog nesrećnih izjava predsjednika Fudbalskog saveza Francuske Noela le Greta o Zinedinu Zidanu, jednoj od najvećih legendi svjetskog sporta. Ove riječi ukazuju na nedostatak poštovanja prema jednoj od ličnosti kojoj se najviše dive fudbalski navijači širom svijeta i naš klub očekuje hitno izvinjenje. Zinedin Zidan, svjetski šampion i prvak Evrope u dresu svoje zemlje, pored mnogih drugih titula, personifikuje vrijednosti sporta i to je demonstrirao tokom svoje profesionalne karijere kao igrača i trenera. Izjave predsednika FFF su neprimjerene i diskvalifikuju ga, poput onih koje daje o našem kapitenu Karimu Benzemi, aktuelnom osvajaču Zlatne lopte, šampionu Lige nacija sa Francuskom 2021. i osvajaču pet Liga šampiona, između mnogih drugih titula”, napisao je Real.

Le Gret često izaziva odijum javnosti, ali se čini da je sada prešao granicu, jer je u emisiji Radija RMS Sport „Bartoli Time”, koju vodi proslavljena teniserka Marion Bartoli, prešao granicu na pitanje da li je razmišljao da dovede Zidana na mjesto selektora i šta misli o njegovom eventualnom poslu u reprezentaciji Brazila.

„Zidan u Brazilu? Ne zanima me. On radi šta hoće, to nije moj posao. Nikada se nisam sreo sa njim. Nismo se ni čuli, ne bih mu se ni javio na telefon da me zovne. Nikada nismo razmišljali da se rastanemo sa Didijeom”, rekao je Le Gret, koji je dogovorio ugovor sa Didijeom Dešanom do Mundijala 2026. godine.

Bonus video: