Roberto Martines selektor Portugala

Španski stručnjak je podnio ostavku nakon neuspjeha sa Belgijom na Mundijalu u Kataru i ispadanja u grupi sa Marokom, Hrvatskom i Kanadom, ali nije dugo čekao na novi posao

7717 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters/Rodrigo Antunes
Foto: Reuters/Rodrigo Antunes

Najavljeno, ostvareno - Roberto Martines je novi selektor Portugala, potpisao je do 2026. godine.

Španski stručnjak je podnio ostavku nakon neuspjeha sa Belgijom na Mundijalu u Kataru i ispadanja u grupi sa Marokom, Hrvatskom i Kanadom, ali nije dugo čekao na novi posao.

Na klupi će naslijediti Fernanda Santoša, koji je osvojio Euro 2016, ali je dobio otkaz poslije eliminacije u četvrtfinalu Mundijala baš od Maroka.

Martines je rođen prije 49 godina u Balageru, gradiću u Kataloniji, a osim za lokalni klub igrao je i za Saragosu.

Najveći dio karijere je proveo na Ostrvu, gdje je igrao za Vigan, Madervel, Volsol, Čester i Svonsi, gdje je počeo trenersku karijeru 2007. godine.

Radio je potom u Viganu i Evertonu, da bi od 2016. bio selektor Belgije, kojoj je 2018. na Mundijalu u Rusiji donio treću medalju sa velikih takmičenja.

Na Evropskom prvenstvu 2021. godine, „crveni đavoli” su ispali u četvrtfinalu od kasnijeg šampiona Italije, a u Kataru mnogo toga nije štimalo u timu, koji su razorile povrede i loši odnosi između igrača.

Zbog toga je Martines otišao, ali je brzo dobio novi posao.

On je prvi „pravi” stranac na klupi Portugala, jer su do sada jedini stranci za kormilom „navigatora” bili Brazilci Oto Glorija i Luiz Felipe Skolari.

Bonus video: