Le Gret se izvinio: Primjedbe ne predstavljaju moje mišljenje o Zidanu

Predsjednik Fudbalskog saveza Francuske se izvinio zbog neprimjerenih komentara o fudbalskoj legendi

4168 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters/Peter Cziborra
Foto: Reuters/Peter Cziborra

Predsjednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel le Gret izvinio se zbog izjava o bivšoj zvijezdi i kandidatu za mjesto selektora „galskih pjetlova”, Zinedinu Zidanu.

Le Gret je rekao da su izjave bile „nezgodne i da su izazvale veliki nesporazum”, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Prvi čovjek FFF-a stoga se u današnjem saopštenju izvinio svjetskom prvaku iz 1998.

„Želio bih da se izvinim zbog primjedbi koje ni na koji način ne predstavljaju moje mišljenje o njemu i ne umanjuju važnost njegove fudbalske karijere i sada uspješnog trenerskog rada. Zidan je inače bio kandidat za selektora Francuske, ako Didije Dešan ode s klupe. FFF je potom u subotu objavio da je Dešan, svjetski prvak 1998. kao igrač i 2018. kao trener, produžio ugovor do kraja 2026. godine”, kazao je Le Gret.

Govoreći za Radio RMC Sport u nedjelju, Le Gret je rekao da čak ne bi ni javio da ga Zidan zovne na telefon.

„Što se mene tiče, on može da radi što hoće. To nije moja stvar. Zapravo me nije briga za njega”, rekao je Le Gret (81) na pitanje o Zidanovom budućem putu, a prenosi AFP.

Kasnije se oglasio i Kilijan Mbape, najbolji strijelac prošlog Svjetskog prvenstva u Kataru. Francuski napadač je na Tviteru napisao:

„Zidan je Francuska, ne možete tako da omalovažavate legendu”.

Sportski dnevnik „L’Ekip” takođe je opisao riječi predsjednika FFF-a kao „neprihvatljive”, dok je ministarka sporta Ameli Udea-Kastera pozvala Le Gret na Tviteru da se „izvin zbog potpunog nedostatka poštovanja”.

Bonus video: