Velška legenda i ljubitelj golfa: Garet Bejl nije bio običan fudbaler

Najveći velški fudbaler u istoriji je odlučio da se povuče u 34. godini, uradio je to pedesetak dana poslije nastupa na Mundijalu u Kataru

17897 pregleda 1 komentar(a)
Čuveni gol Bejla u finalu LŠ 2018. protiv Liverpula, Foto: Reuters
Čuveni gol Bejla u finalu LŠ 2018. protiv Liverpula, Foto: Reuters

Odavno Garet Bejl nije igrao fudbal na vrhunskom nivou, jedno vrijeme je bio posvećeniji golfu i znalo se da je kraj karijere blizu, ali nije bilo očekivano da će to uraditi baš sada.

Najveći velški fudbaler u istoriji je odlučio da se povuče u 34. godini, uradio je to pedesetak dana poslije nastupa na Mundijalu u Kataru.

Bejl je sa 111 utakmica velški rekorder (dao je 41 gol, što je takođe rekord), a čak pet puta je u karijeri osvojio Ligu šampiona. Sve u dresu Real Madrida - u nekima od njih je, konkretno 2014. i 2018, bio ključni čovjek "kraljevskog kluba".

Pamte se njegovi golovi u finalima protiv Atletiko Madrida odnosno Liverpula... Pogotovo onaj koji je udarcem preko glave postigao u duelu sa "redsima" u Kijevu.

"Nevjerovatno sam srećan jer sam ostvario san u sportu koji volim. Fudbal mi je dao jedan od najboljih trenutaka u životu. Tokom 17 sezona sam prošao sve, to će biti nemoguće ponoviti bez obzira na to šta sljedeće poglavlje ima u planu kada sam ja u pitanju", napisao je Bejl.

Garet je rođen u Kardifu, posljednji klub za koji je igrao je Los Anđeles Galaksi (od juna prošle godine). Karijeru je počeo u Sautemptonu, potom je u Totenhemu najavio velike stvari i stekao status jednog od najboljih igrača na svijetu.

Bejl može da bude ponosan i na sve što je uradio u reprezentativnoj karijeri - sa Velsom je 2016. stigao do polufinala Eura, na EP je učestvovao i 2020, a nedavno je u Kataru igrao na Mundijalu na koji je nacija čekala još od 1958. godine.

"Moram da pokažem zahvalanost svima koji su odigrali ulogu na ovom mom putovanju. Osjećam da dugujem mnogim ljudima koji su mi pomogli da promijenim život i oblikujem karijeru na način koji nisam mogao da zamislim kada sam imao devet godina. Hvala svim klubovima za koje sam igrao, trenerima i menadžerima, osoblju iza kulisa, saigračima, navijačima, agentima, nevjerovatnoj porodici i prijateljima. Uticaj koji su svi oni imali na mene je nemjerljiv", naveo je Bejl.

Povezani članci

09. Januar 2023.

Garet Bejl završio karijeru

Bejl je u karijeri osvojio 17 trofeja, od toga 16 sa Realom. Pored pet titula u Ligi šampiona, ima i tri u La Ligi, isto toliko i u Svjetskom klupskom prvenstvu... Radovao se i u Sjedinjenim Američkim Državama, jer je sa LA Galaksijem ljetos postao šampion.

Bonus video: