Misterija Enfilda: Šarkićev klub traži objašnjenje zbog poništenog gola protiv Liverpula (VIDEO)

Video-repeticija gola nije pokazala ni naznake ofsajda, niti je VAR tehnologija ponudila dokaz u vidu povlačenja linija za TV gleadoce.

4048 pregleda 3 komentar(a)
Semedo, Lopetegi i Šarkić nakon meča na Enfildu, Foto: Reuters
Semedo, Lopetegi i Šarkić nakon meča na Enfildu, Foto: Reuters

Trener Vulverhemptona Đulen Lopetegi kazao je da je njegov klub pisao Fudbalskoj asosicijaciji Engleske tražeći da objasni okolnosti pod kojim je poništen gol "vukovima" u utakmici FA Kupa sa Liverpulom u nedjelju (2:2).

Pod krajnje misterioznim okolnostima štoperu Vulverhemptona Totiju Gomesu poništen je gol za 3:2, osam minuta prije kraja meča na "Enfild roudu".

Video-repeticija gola nije pokazala ni naznake ofsajda, niti je VAR tehnologija ponudila dokaz u vidu povlačenja linija za TV gleadoce.

"Vrlo je jasno da se nešto dogodilo", kazao je Lopetegi.

Snimak misteriozno poništenog gola pogledajte OVDJE.

"Naravno da sam sve vidio na internetu. Imam svoje mišljenje, poslali smo komentare i čekamo objašnjenje", kazao je španski trener.

Crnogorski reprezentativni golman Matija Šarkić branio je svih 90 minuta na "Enfildu", a očekuje se da bude u timu i naredne sedmice u ponovoljenom meču protiv Liverpula.

Do utakmice na "Molineu", međutim, vjerovatno ne bi ni došlo, da su poštovana pravila fudbalske igre...

"Utakmica FA Kupa na 'Enfild roudu' je odlučena greškom linijskog sudije i neuspjehom VAR tehnologije. Kako je to moglo da se dogodi na stadionu na kojem se redovno igraju utakmice Lige šampiona, koji ima profesionalno obučeno službeno osoblje", zapitali su se u saopštenju navijači Vulverhemptona, grupa "Wolves Trust".

Oni su zahtijevali objašnjenje i izvinjenje Fudbalske asocijacije Engleske ili Sudijskog tijela.

Lopetegi i kapiten Vulvsa Ruben Neveš su nakon meča posjetili svlačionicu sudije Endrjua Medlija, a iz nje su izašli razočarani.

"Šteta je velika, jer ofsajd, jednostavno, nije postojao. Moji igrači su zaslužili da prođu i narednu rundu", kazao je tada Lopetegi.

"Očekujemo da FA barem ponudi izvinjenje navijačima koji su putovali u Liverpul. Oni su, na nesreću, samo na osnovu poruka koje su dobijali od članova porodice i prijatelja mogli da steknu stvarnu predstavu o tome šta se dešava", naveli su navijači Vulvsa.

Nova utakmica 3. kola FA Kupa između Liverpula i Vulvsa (u najstarijem takmičenju na svijetu se u slučaju remija igra novi meč, na terenu tima koji je gostovao) na programu je 17. januara na "Molineu".

Vulvsi će već sjutra, takođe sa Šarkićem na golu, gostovati Notingem Forestu u četvrtfinalu Liga Kupa.

Bonus video: