"Krizni" sastanak FS Francuske: Produženje Dešanu pod revizijom

Razne kontroverzne teme su navele Le Graea (81), koji je na funkciji predsjednika FFF-a od 2011. godine, da ponovo sazove sastanak koji je već održan prošlog petka

3210 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Predsjednik Francuske fudbalske federacije (FFF) Noel Le Grae, na meti žestokih kritika, sazvao je za sjutra vanredni sastanak Izvršnog odbora na kojem će govoriti o produžetku ugovora selektoru Didijeu Dešanu i svojoj izjavi na račun Zinedina Zidana.

Razne kontroverzne teme su navele Le Graea (81), koji je na funkciji predsjednika FFF-a od 2011. godine, da ponovo sazove sastanak koji je već održan prošlog petka.

Članovima Izvrnog odbora FFF-a nije se dopala odluka o produžetku ugovora Dešanu do 2026. godine, a o tome nije ni bilo riječi na sastanku u petak, već je u subotu Dešan sam saopštio tu odluku Le Graea.

Le Grae je na meti kritika zbog izjava na račun Zidana zbog čega je kasnije uputio izvinjenje. Predsjednik FFF-a će ipak sjutra morati na sastanku da objasni zašto je rekao da se ne bi ni javio Zidanu da ga je zvao telefonom i da ga on uopšte ne interesuje.

Zidan se pominjao kao mogući nasljednik Dešana.

Za sada se ne predviđa moguća smena Le Graea čiji mandat ističe 2024. godine, osim ako on to sam zatraži.

Bonus video: