Le Gret prinudno podnio ostavku, Dijalo predsjednik FFF

Le Gret je nedavno gostovao u emisiji „Bartoli Time” na Radiju RMC, kod slavne francuske teniserke Marion Bartoli, i uputio otrovne strelice ka Zidanu

4570 pregleda 5 komentar(a)
Noel le Gret, Foto: Reuters
Noel le Gret, Foto: Reuters

Predsjednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel le Gret podnio je ostavku na tu funkciju, nakon izjava o bivšoj zvijezdi i kandidatu za mjesto selektora „galskih pjetlova”, Zinedinu Zidanu.

Dosadašnji potpredsjednik Filip Dijalo preuzeo je funkciju prvog čovjeka francuskog fudbala.

"Noel Le Gret je u dogovoru sa Izvršnim komitetom FFF odlučio je da se povuče sa dužnosti predsjednika do konačnog saopštenja revizije koju je sprovelo Ministarstvo sporta", navodi se u saopštenju.

Le Gret je nedavno gostovao u emisiji „Bartoli Time” na Radiju RMC, kod slavne francuske teniserke Marion Bartoli, i uputio otrovne strelice ka Zidanu.

Na pitanje šta misli o eventualnom angažmanu Zizua na klupi Brazila, Le Gret je odgovorio:

„Zidan u Brazilu? Ne zanima me. On radi šta hoće, to nije moj posao. Nikada se nisam sreo sa njim. Nikada nismo razmišljali da se rastanemo sa Didijeom”.

Nakon ove izjave uslijedile su brojne kritike, pa je Le Gret morao da se izvinjava.

„Želio bih da se izvinim zbog primjedbi koje ni na koji način ne predstavljaju moje mišljenje o njemu i ne umanjuju važnost njegove fudbalske karijere i sada uspješnog trenerskog rada. Zidan je inače bio kandidat za selektora Francuske, ako Didije Dešan ode s klupe. FFF je potom u subotu objavio da je Dešan, svjetski prvak 1998. kao igrač i 2018. kao trener, produžio ugovor do kraja 2026. godine”, kazao je Le Gret.

Bonus video: