Kardif isplatio Nantu prvu ratu za preminulog Emilijana Salu

Nesrećni napadač poginuo je kada se mali avion srušio iznad Lamanša u januaru 2019. dok je putovao iz Francuske u Kardif.

2487 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fudbalski klub Kardif isplatio je francuskom prvoligašu Nantu prvu ratu naknade za transfer argentinskog fudbalera Emilijana Sale, koji je poginuo u avionskoj nesreći prije četiri godine.

Nesrećni napadač poginuo je kada se mali avion srušio iznad Lamanša u januaru 2019. dok je putovao iz Francuske u Kardif.

Velšani su tvrdili da 28-godišnji Sala službeno nije bio njihov igrač kada je stradao i odbili su da platie oko 15 miliona eura na ime obeštećenja. Iako je Argentinac već bio u Velsu, prošao je ljekarske preglede, potpisao ugovor, ali se vratio u Francusku kako bi se oprostio od saigrača. Na povratku u Kardif je poginuo.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je tada Kardif zabranom transfera u naredna tri prelazna roka, nakon čega se klub žalio Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Tročlano vijeće CAS-a saslušalo je žalbu u Lozani krajem prošle godine i donijelo odluku da Kardif mora da plati obeštećenje.

Velšani su sada platili prvi dio, pretpostavlja se oko sedam miliona eura. Kardif je, međutim, uložio i žalbu na presudu CAS-a švajcarskom Saveznom sudu, a presuda se očekuje tokom februara.

Kardif se trenutno nalazi na 20. mjestu Čempionšipa sa dva boda više od zone ispadanja, dok je Nant na 15. mjestu Lige 1 sa 17 bodova, četiri više od zone ispadanja.

Bonus video: